EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-11-2013 04:59

İMES OSBye görkemli açılış

İMES OSBye görkemli açılış

Dilovası’nda 1,5 milyar dolarlık yatırımla faaliyete geçen İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde 33 fabrikanın açılış ve 48 fabrikanın da temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Sanayi Bakanının da katıldığı törende, 33 sanayiciye çalışma ruhsatı verildi. Yapılan konuşmalarda, İMES OSB’nin Türkiye’de örnek olduğu vurgulandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün açılışta yaptığı konuşmada, İMES OSB’nin Türkiye’deki hızlı değişimi yansıttığını belirterek, “Burası örnek bir organize sanayi bölgesi. Emeği geçenleri kutluyorum. Sanayicimiz daha fazla çalışmalı daha fazla yatırım yapmalı. Çünkü kalıcı zenginliğin olması için üretmek, yenilik yaratmak, üniversite ile işbirliği yapmak gerekiyor” diye konuştu.

İMES OSB Yönetim kurulu Başkanı Süheyl Erboz ise, İMES Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de şu anda 3 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını, diğer fabrikaların da faaliyete geçmesiyle bu sayının 20 bin kişiye ulaşacağını söyledi. Erboz, 272 orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşunun, çok yakın bir gelecekte üretimde olacağını belirterek, oluşturulacak ticaret hacminin 5 milyar dolar olacağının öngörüldüğünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından İMES OSB’de çalışma ruhsatı alan 33 sanayiciye belgelerini Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Nihat Ergün verdi. Aralarında Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in de bulunduğu 33 sanayici belgelerini Bakan Ergün’den aldılar. Daha sonra ise hep birlikte açılış kurdelesi kesildi ve yakın dönemde faaliyete geçecek 48 fabrikanın toplu temeli atıldı.

AdminAdmin