SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 31-07-2022 10:23

İMES OSB’den Mükemmeliyet Merkezi projesi

İMES OSB’den Mükemmeliyet Merkezi projesi

İMES OSB’nin proje sahipliğinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı güdümlü proje desteğiyle, bölgenin en güçlü iki üniversitesinin ve iki lisesinin katılımıyla sürdürülen İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi’nin proje kapanış toplantısı yapıldı.

Kısa süre içerisinde, eğitim, ar-ge, imalat ve danışmanlık faaliyetlerin başladığı merkezde yüze yakın eğitimin verilmesi ve yılda iki bin öğrenci ve kursiyerin eğitim alması bekleniyor. Merkez, Kocaeli’deki makine ve imalat sektörünü; mesleki yeterliliğe sahip insan kaynağı, yenilikçi ürün tasarımı ve imalat alt yapısı uygulamaları ile destekleyerek mükemmelleştirmeyi hedefliyor. 

Merkez, mesleki eğitimler, uygulamalı mühendislik, imalat ve ölçüm faaliyetleri için gerekli olan birçok donanım ve yazılım olanaklarına sahip olacak şekilde kurgulandı. İMES OSB Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen Müteşebbis Heyet ve Proje Kapanış toplantısına Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık başkanlık etti. Toplantıya Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadetin Hülagü, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kerim Çolakoğlu, İMES OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Üyeleri, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Salim Öncel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa  Doğan, İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici ve Dilovası Halk Eğitim Müdürü Salih Toltar, İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Deniz Aygan, KOÜ ve GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi temsilcileri, iştirakçi okulların müdürleri katılım gösterdi. Toplantı sonrasında merkez ziyaret edilerek iştirakçi kurum ve kuruluş temsilcilerine İMES OSB Yönetimi tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

 

KESİCİ : Sorumluluklarımızı yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz

 

İMES OSB Bölge Müdürü Onur KESİCİ, bölgede gerçekleşen faaliyet ve projeler hakkında bilgi aktardıktan sonra İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi hakkında şunları söyledi: “Modern yapı ve üst yapıları ile  ülkemizin önde gelen üretim üssü  konumundaki OSB’mize, makine ve imalat  sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla çalışmalarını yürüttüğümüz projemizin hayata geçtiğini siz değerli misafirlerimize sunmanın mutluluğu içerisindeyim. MARKA'nın 10 Milyon TL’lik güdümlü proje hibesi ile 16 Milyon TL olarak planlanan projemiz yaklaşık 30 Milyon TL seviyelerinde tamamlanmış, özel kurumların katkılarıyla da merkezimizin donanım ve hizmet alanı genişlemiştir. Aynı zamanda OSB’lerde bir ilk olarak bölgemizde kurulan İŞKUR Hizmet Noktası’nın istihdama yönelik faaliyetlerini de merkezimize entegre ederek ve İMES Kariyer İstihdam Portalı ve kapsamındaki bölgesel protokollerle kamu – sanayi iş birliğinin bir örneğini daha ortaya koyduk. Tüm bu çalışmalarda desteğini esirgemeyen Kalkınma Ajansımıza, Dilovası Kaymakamımıza, tüm paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

 

TOKKAN : “Üretimin geleceğine ışık tutacak”


 

İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan ““İMES OSB olarak kurulduğumuz günden bu yana sanayicimizin gelişimini sağlamak adına çaba sarf ediyoruz. Üretim, dolayısıyla ihracat ve ülkemize sağlanan katma değerin arttırılması adına bölgemizde sanayicimizin ihtiyaç duyduğu her hizmeti sağlama gayretindeyiz. Küresel gelişmeler ve sonuçlar doğrultusunda üretimin, nitelikli insan kaynağının ve ar-ge’nin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Bu vesileyle bahsettiğimiz tüm bu ihtiyaçların tek bir çatı altında gerçekleşebileceği bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin en önemli vizyon projelerinden biri olan İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi, endüstriyel nitelikli istihdam, eğitim, danışmanlık, ar-ge ve imalat anlamında örnek bir organizasyon olacaktır. Emek ve sonucunda başarı dolu bir süreci geride bıraktığımız kapanış toplantımızda hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayan devlet yetkililerimize, emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve özelde İMES OSB çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Merkezimiz, her faaliyetiyle üretimin geleceğine ışık tutacak bir merkez olarak çalışmalarını sürdürecektir” diye konuştu.

 

Vali Yardımcısı Çalık : “Yapılan işbirliği takdire şayan”


Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık ise “Kalifiye eleman olmadan, katma değerli üretimin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Günümüzde nitelikli personel bulunmasında da birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Bu projede örnek bir iş birliğinin yaşandığını görmekten mutluyuz. İMES OSB yönetim kurulunun gayretleriyle birlikte Sayın valililerimizin ve MARKA’nın desteğinin yanı sıra üniversitelerimizle ve liselerimizle buluşarak böyle öncü bir projenin ortaya çıkması takdire şayan. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Milletimize memleketimize hayırlı olmasını diliyorum “dedi.

AdminAdmin