SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 05-10-2022 09:52

İmam Halil Konakçı Darıca’da protesto edildi

İmam Halil Konakçı Darıca’da protesto edildi

Çeşitli aralıklarla Cumhuriyet'i ve laikliği açıkça hedef aldığı konuşmalar yapan,son olarak kadınları ve dövmecileri hedef alan, sosyal medya üzerinden yayımlanan vaazları ile gündem olmaya devam eden İmam Halil Konakçı Darıca’da protesto edildi. CHP Darıca İlçe Örgütü, Halil Konakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve ilçe yöneticileri ile kadın kolları üyelerinin de destek verdiği protesto eylemine Darıca İlçe yönetimi, meclis üyeleri kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Eylemde konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, kadınlarla ilgili çirkin söylemlerde bulunan sözde İmam Halil Konakçı’nın programının iptal edilmesini istediklerini ancak belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın izin vermediğini belirterek kendisini bu tutumlarından dolayı kınadığını ifade etti.

Başkan Gökhan Aktaş’ın ardından İlçe Kadın Kolları Başkanı Hilmiye Selçuk basın açıklaması yaptı. Selçuk basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

BU KİŞİNİN BURADA KONUŞTURULMAMASINI TALEP ETTİK

’’Bugün Darıca Belediye meclisinde meclis üyelerimiz tarafından gündeme getirdiğimiz ve iptal edilmesini talep  ettiğimiz Darıca Belediyesi tarafından organize edilen bugün burada gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacı olarak getirilen sözde İmam Ankara Melike Hatun Camii imamı olarak bilinen ve sosyal medyada ve kamuoyuna yaptığı konuşmalarda Cumhuriyetimize, laikliğe ve biz kadınlara karşı kullandığı çirkin ve bir din adamına yakışmayacak beyanları olan bu kişinin burada konuşturulmamasını talep ettik. Ancak bu zihniyetten beslenen yetkililer maalesef bu uyarımızı dikkate almadı. Ülkemizin temelini oluşturan Cumhuriyet sistemiyle kavgası olan Atatürk’e ve bu ülkenin kurucu değerlerine karşı kin besleyen kimselerin bu kimselerin bizim tarafımızdan asla kabul edilmesi mümkün değildir.

 ÜLKEMİZİ BU ÇAĞ DIŞI ZİHNİYETE TESLİM ETMEDİK ETMEYECEĞİZ

Yüce dinimiz İslamın gölgesine sığınarak toplumda kin ve nefret tohumu ekenlere geçit yok. Ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin sebebi işte tam da bu zihniyettir. Hemen hergün bu tür beyanlarına yenisini ekleyen sözde imam Halil Konakçı’ların varlığının sebebi maalesef ülkemizi yöneten zihniyetten aldıkları güçtür. Bizler ne ülkemizi ne kadınlarımızı bu çağ dışı zihniyete teslim etmedik etmeyeceğiz. 100 yıl önce elde edilen haklarımızı birkaç kendini bilmeze teslim etmeyeceğiz.

BU ZİHNİYETİN DARICA’DA ASLA YERİ OLAMAZ

Bizlere toplumun ikinci sınıf bireyi olarak gören, bizleri tarif ederken bir kasap dükkanında bulunan et parçaları gibi gören bu zihniyetin Darıca’da asla yeri olamaz. İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın bu sese duyarsız kalması sözde imamın kustuğu bu lafları tasvif etmesi anlamına gelmektedir. Bugün ülkemizn ihtiyacı olan birlik ve beraberlik içerisinde yaşamın koşullarının sağlanmasıdır. Hiç kimsenin ayrıştırılmadığı ve ötekileştirilmediği, toplumsal barışın sağlandığı, insanların özgürlük alanlarının tehdit edilmediği Türkiye’nin yeniden inşa edilmesidir.’’

Basın açıklaması sonrası katılımcılar alkışlarla protestolarına devam etmelerinin ardından eylemlerini sona erdirdiler.

AdminAdmin