SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 05-02-2020 11:43

İlknur Pala : Hedefimiz Jimnastikte marka olmak

İlknur Pala : Hedefimiz Jimnastikte marka olmak

Ana okulları ve Büyükşehir Belediyesi’nde jimnastik eğitmenliği yaparken velilerin ısrarı üzerine kendi kulübünü kuran  Enerji Gençlik ve Spor Kulübü Sahibi İlknur Pala, özellikle okul öncesi çocuklara spor mantığını yerleştirmek, mutlu ve özgüveni yüksek başarılı çocuklar yetiştirmek  ve Türkiye’de marka olmak istediğini söyledi.

Kulübü 2016 yılında velilerinin desteği ile kurduğunu söyleyen İlknur Pala, “Kocaeli’ne geldiğimden bu yana anaokullarında ve Büyükşehir belediyesinde jimnastik eğitmenliği yapıyordum. Gerçekten iyi olan çocukları farklı kulüplere yönlendiriyordum ancak gittikleri kulüpte mutlu olmadıklarını bana ‘keşke siz bir kulüp açsanız’ demeye başladılar. Bu söylemler çok artınca kulüp açmaya karar verdim.”

‘Amacım Türkiye’de marka olmak’

Amacının sağlıklı, mutlu, özgüveni yüksek ve başarılı çocuklar yetiştirmek olduğunu vurgulayan İlknur Pala, “Özellikle okul öncesi çocuklara spor mantığını yerleştirmek, Türkiye’de bir marka olmak. Özellikle küçük yaş grupları hedef kitlem. Onların yeteneklerini keşfetmek ve doğru yönlendirmek. Çocuklara her ay gelişimlerini takip etmek amaçlı testler uyguluyoruz ve bunları velilerle paylaşıyoruz. Her çocuk bence vücut ve kas yapısına uygun spor yapmalı ve doğru yönlendirilmeli. Özellikle büyük yaş gruplarımızı belirli esneklik ve kuvveti kazandıktan sonar  testlerin sonuçlarına göre veliyle konuşup yönlendiriyoruz.  Enerji jimnastik kulübünde; küçük yaşlar için hareket eğitimi, 5 yaştan itibaren temel eğitim, özel grup, alt yapı ve yaş grupları yarışmacı grup çalışmalarımız var. Bu gün Kocaeli’nde 15- 17yaş kategorisinde jimnastik yapan sporcular kulübümüz bünyesinde spor yapmaktadır. Bu çocuklarımızla hedefimiz Milli takım. Neredeyse her gün ortalama 3 saat antrenman yapıyoruz” dedi.

Sporcularla iyi iletişim içinde olmak gerektiğini de söyleyen Pala, “Başka bir kulüpten ailemize katılan bir sporcumun velisi  ‘Hocam ,çocuğum ilk defa mutlu, ilk defa evde antrenmanlardan bahsediyor. Anladım ki anne baba olan antrenörlerle çalışmak farklıymış çocuklara yaklaşımınız, üzerlerindeki etkiniz konuşma tarzınız çok önemliymiş ‘’ bu beni çok mutlu etmişti. Şunun bilinmesi gerekir çocukları, insanları sevmeyen hiç kimse bu mesleği yapamaz, Bu noktada çok şanslıyım bizimle çalışan tüm antrenörler  deneyimli ,saygın, işine saygı duyan ve insana değer veren bireyler. Düşünün çocuklar salona girince çıkmak istemiyorlar. İşte bu benim için çok önemli” dedi.

Devletin spor politikasını değiştirmesi gerektiğini söyleyen Pala, “Özellikle eğitim noktasında aktif sporcuların antrenman yapabilecekleri bir uygulama gelmeli yoksa birçok dalda sporcu yetişmeyecek.  Son dönemlerde bakıldığında çocuklara yönelik birçok yer açıldı. Bu noktada velilerin şunu unutmaması lazım. En değerli varlığınız olan çocuklarınızı kime emanet ediyorsunuz. Kesinlikle antrenörlerin eğitim alıp almadıklarına, belgelerinin olup olmadığına bakmalılar. Antrenörlerin çocuklarına davranış tarzlarına,  çünkü  olumsuz tavırlar ileride ciddi yaralar bırakabilir. Jimnastik sporun anasıdır hangi branşı yaparsanız yapın içinde jimnastik barındırır bu sebeple doğru yerde doğru antrenörle doğru eğitim alarak çocuk spor hayatına başlamalı” dedi.

 

AdminAdmin