EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-06-2018 09:47

İhracatımız gurur verici

İhracatımız gurur verici

-Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Çiler; mayıs ayları dikkate alındığında aylık bazda tarihin en yüksek ihracat rakamına ulaşılmasının da iş dünyamız açısından gurur verici olduğunu dile getirdi.

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan mayıs ayı ihracat rakamlarını yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, ihracatın 2018 yılı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 12,2 arttarak 13,96 milyar dolara yükseldiğini belirten Gebze Ticaret Odası Başkanı Çiler, son 12 aylık dönemde  de ihracatın yüzde 10,1 artışla 161,7 milyar dolar olduğuna ve 1.5 yıldır kesintisiz arttığına dikkat çekti. Çiler; mayıs ayları dikkate alındığında aylık bazda tarihin en yüksek ihracat rakamına ulaşılmasının da iş dünyamız açısından gurur verici olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin ihracatta rekorlar kırdığını, büyümede birçok ülkeyi geride bıraktığını ifade eden Başkan, ekonomik kalkınmanın temel unsurlarından olan ihracatta yaşanan bu istikrarlı artış grafiğinin, ekonomik hayatımızda yapılan düzenlemeler, refomlar ile birlikte iş dünyamızın gayretli çlaışmaları sonucunda önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğine inandığını ifadelerine ekledi.

 

AdminAdmin