NEDİR
Giriş Tarihi : 25-06-2023 09:50

İbucold C Kelime Anlamı Nedir?

İbucold C kelimesi ne anlama geliyor, ne demek? İşte detaylar...

İbucold C Kelime Anlamı Nedir?

İbucold C nedir

İbucold C soğuk algınlığı, grip, yüksek ateş durumlarında akla ilk gelen ilaçlardan biridir. Etkin maddesi ibuprofen olan ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliklere sahip nonsteroid bir ilaçtır. İnsanlar İbucold C’nin ne işe yaradığını merak ediyor. İşte İbucold C ilacına ilişkin merak edilen detaylar…

 

İbucold C ne işe yarar

İbucold C kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar İbucold C ne demek? TDK sözlük anlamına göre İbucold C nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için İbucold C kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda İBUCOLD C nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

İBUCOLD C NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE İBUCOLD C NE DEMEK?

İBUCOLD C kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan İBUCOLD C kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

İBUCOLD C ne demek?

Kelime kökeni Fransızca diline dayanan İBUCOLD C kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

İbucold c; ağrı kesici, ateş düşürücü ve çeşitli iltihaplar ile savaşma görevi bulunur. İlaç baş ağrısı, ateş, solunum yolu enfeksiyonları, burun akıntısı gibi rahatsızlıklar için kullanılmaktadır. İlacın içeriğinde c vitamini olduğu için soğuk algınlığı tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Hap şeklinde olan İbucold C, her bir film tablet 200 mg ibuprofen + 30 mg psödoefedrin hidroklorür + 300 mg C vitamini (askorbik asit) içermektedir.

 

İbucold C Neye İyi Gelir?

İnsanlar İbucold C ne işe yarar? Sorusunu internet üzerinden araştırmaktadır. Bunu sağlaması ise içinde önemli oranlarda C vitamini barındırmasındandır.

C vitamini soğuk algınlığı tedavisinde iyi geldiği gibi aynı zamanda farklı durumlarda da yarar sağlamaktadır. Vücut için önemli bir antioksidan olan C vitamini böylece vücuttaki diğer antioksidanları canlandırmak için kullanılır.

 

TDK’ye göre İBUCOLD C;

TDK sözlüğünde İbucold C'ye ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)