EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-11-2016 03:29

Henkelden dev yatırım

Henkelden dev yatırım

Kimya devi Henkel, Dilovası’ndaki Gebze Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrikasının temelini attı. 2017 yılında faaliyete geçmesi planlanan fabrika, Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük tesisi olacak. Törene katılan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, firma yöneticilerini kutladı, Kocaeli ve Türkiye’nin dev bir tesise kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’de 1963 yılından beri faaliyet gösteren Türk Henkel, Dilovası’nda yeni bir fabrika yatırımı gerçekleştiriyor. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Fabrikası’nın temeli, Dilovası’ndaki Gebze Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEBKİM) atıldı. Törene, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda protokol üyesi ile sanayici katıldı.

Törende konuşan Vali Güzeloğlu, yatırımdan ötürü Henkel yöneticilerini kutlayarak, “Kocaeli ve ülkemiz için önemli bir yatırım. Kocaeli, 13 organize sanayi bölgesi, 3 teknopark, 35 liman ve ekonomiye yön veren sanayisiyle Türkiye’de örnek ve öncü bir büyükşehir” diye konuştu.

 

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar da 34 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak fabrikanın 2017 yılında tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, bu tesisin Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük tesisi olacağını söyledi. Alemdar, Türk Henkel ailesinin 135 fabrika ve 1500 çalışanı ile 1963 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösterdiğini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve firma yöneticileri yeni fabrika tesisinin temelini attılar.

AdminAdmin