EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-12-2013 02:48

Hem eğlenecek hem tasarrufu öğrenecekler

Hem eğlenecek hem tasarrufu öğrenecekler

Enerjide yurtdışına bağımlı olan ülkemizde bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürmeyi misyon olarak üstlenen hedefleyen Trakya Cam, enerji tasarrufunun önemini toplumun her kesimine anlatmak amacıyla, ‘Isıcam Konfor Tasarruf Akademisi’ni kurdu. Proje kapsamında, 8 ildeki alışveriş merkezlerinde çocukların aileleriyle birlikte eğlenirken öğreneceği etkinlikler düzenleniyor. Gebze Center AVM’de 28-29 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılacak etkinlikler kapsamında miniklere teorik ve pratik eğitimle enerji tasarrufu, binalardaki enerji tasarrufunda camın önemi gibi öğretici bilgiler verilecek.

Avrupa’da 4’üncü, dünyada 6’ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam, enerji tasarrufu konusunda toplumdaki duyarlılığı artırmak amacıyla ‘Isıcam Tasarruf Akademisi’ni kurdu. Çevrenin korunması ve temiz bir dünya için mevcut enerjinin verimli kullanılmasının önemine dikkat çeken Trakya Cam, büyük oranda enerji ithalatçısı olan ülkemizde bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürmeyi amaçlıyor.

Hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı

Trakya Cam’ın verdiği bilgilere göre; Türkiye’de kullanılan toplam enerjinin üçte biri binalarda tüketiliyor. Binalardaki ısı kayıplarının %30’u ise pencerelerden kaynaklanıyor. Enerji tasarrufu sağlamayan camlar nedeniyle meydana gelen enerji kaybının ülke ekonomisine maliyeti ise yılda 5 milyar TL’yi buluyor. Bu durum enerji tasarrufu açısından camın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Trakya Cam, tasarruf bilincinin artırılmasıyla sadece aile bütçesine değil, ülke ekonomisine de önemli katkı sağlanmasını hedefliyor.

 

Çocuklara teorik ve pratik eğitim, ailelere ‘Isı Tüneli Testi’

Proje kapsamında; alışveriş merkezlerindeki Isıcam Konfor Tasarruf Akademisi’ne gelen ailelerin her saat başı düzenlenen etkinliklere katılabilmek için karşılama bankosunda kayıt yaptırması yeterli oluyor. Cumartesi-Pazar günleri saat 12.00’de başlayan etkinliklerin her seansı ise 45 dakika sürüyor. Isıcam Konfor Tasarruf Akademisi’nde minikler enerji tasarrufu konusunda verilen teorik ve pratik eğitimle eğlenceli vakit geçirirken, aileler ise etkinlik süresince bekleme alanında dinlenerek, ‘Isıcam Konfor Isı Tüneli’nde test yapma fırsatı yakalıyor. Isıcam Konfor test tüneli ile Isıcam Konfor etkisini birebir fark etmek mümkün oluyor. Akademi tüm AVM ziyaretçilerine açık olarak tanıtımlarına devam ediyor.

AdminAdmin