GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-08-2019 09:19

Hamza Şayirden çarpıcı öneri

Hamza Şayirden çarpıcı öneri

Dilovası belediye başkanı Hamza Şayir, “Firmalar vergilerini üretim yaptıkları yerde ödemelidir” dedi.

Kocaeli’nin vergi rekortmeni firması TÜPRAŞ’ın genel merkezinin İstanbul’a taşınacağı haberleri bir anda kent gündemini bu konuya çevirirken, bu konuyla ilgili siyaset ve iş dünyasından çeşitli açıklamalar yapılıyor.

Aynı zamanda Gebze belediyeler birliği dönem başkanı olan Dilovası belediye başkanı Hamza Şayir, bu konuya çarpıcı bir öneri getirdi.

Şayir, firmaların üretim yaptıkları yerde vergi ödemeleri gerektiğini belirtirken, mevcut sistemin yanlış olduğunu söyledi.

 

OSB’LERDEN EMLAK VERGİSİ BİLE ALAMIYORUZ

 

Başkan Şayir, Dilovası’nı örnek vererek “Dilovası Türkiye sanayisinin en gözde bölgelerinden birisi. Hem Kocaeli’nin hem de Türkiye ihracınının önemli bir payını Dilovası gerçekleştiriyor ancak bu kadar ihracat ve vergi geliri sağlamasına rağmen bu vergilerden yararlanamıyor” dedi.

Yaşananları ‘nimet’ ve ‘külfet’ olarak nitelendiren Başkan Şayir, “Külfetini biz çekiyoruz, nimetini başkaları. Dilovası’nın nüfusu 50 bin ama gündüz nüfusu 300 bin. Tozunu, çamurunu biz çekiyoruz. Bu sistemin değişmesi lazım. Büyük şirketlerin genel merkezi İstanbul’da olabilir, buna diyecek bir şeyimiz yok ancak fabrikaları hangi şehirdeyse, vergileri de oraya ödenmeli” dedi.

Başkan Şayir, Dilovası’ndaki organize sanayi bölgelerinin emlak vergisi dahi ödemediklerini kaydederek, mevcut sistemin mutlaka değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AdminAdmin