SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 30-06-2020 11:12

Halı sahada kafalar karışık!

Halı sahada kafalar karışık!

Gebze, Darıca ve Dilovası’ndaki halı sahalarda maç yapılmasına izin verilmezken, Çayırova’daki halı saha tesislerinde maç oynanması kafaları karıştırdı!

Gebze, Darıca ve Dilovası’ndaki işletmeciler, “Burada koronavirüs salgını var da Çayırova’da yok mu? Bizim müşterilerimiz halı saha yapmak için bu kez Çayırova’ya gidiyorlar. Yetkililerin bu ayrımı görmesini istiyoruz” diye dert yandılar. Konunun daha önemli yanı ise, maç yapılan tesislerde salgına yönelik önlemler yeterli mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası ülkemizde de salgının yayılmaması için ciddi tedbirler alınmış ve bu kapsamda Süper lig başta olmak üzere tüm ligler ve spor müsabakaları, spor tesisleri kapatılmıştı.

1 Haziran itibariyle normalleşme dönemine girildiğinde ise Süper lig maçları oynanmaya başladı. Diğer ligler de önümüzdeki süreçte oynanmaya başlayacak.

 

Halı sahalarda durum ne?

 

Peki halı sahalarda durum ne? Ülkemizde spor ve sosyal hayatın en önemli etkinlik ve tesislerinden halı sahalarda durum, bulundukları ilçenin Kaymakamlıklarının inisiyatifinde. Halı saha maçlarına Gebze, Darıca ve Dilovası’nda henüz izin verilmedi ancak Çayırova’da halı sahalarda maçlar oynanıyor. Diğer ilçeler bu ayrımdan rahatsızlıklarını dile getirirken, akıllara takılan bir başka soru da, halı sahalarda alınan önlemlerin ne derecede yeterli olduğu.

Süper lig maçlarından önce tüm futbolcu, hakem, gazeteci ve görevlilere Covid-19 testi uygulanırken, halı sahalarda bu ne kadar mümkün olacak? Futbolcuların birbirleriyle yakın teması ve bulaşı nasıl önlenecek? Bunlar da elbette yanıt bekleyen sorular.

AdminAdmin