GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-07-2013 07:52

Güzergâh nihayet belli oldu

Güzergâh nihayet belli oldu

 

 

İstanbul tren yolculuğunu 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren Hattı da çalışmalar sürerken, TCDD hızlı trenin hangi yerleşim birimlerinde duracağına açıklık getirdi.

 

Deneme seferlerinin 30 Eylülde, normal seferlerin ise, 29 Ekimde başlayacağı bildirilen Yüksek hızlı Trenin Kocaeli in Gebze ve merkez ilçe İzmit istasyonlarının yanı sıra Sakarya ın Arifiye ve Pamukova, Bilecik ve Bozüyük istasyonlarında da kuracağı kesinlik kazandı.

Hattın 29 Ekime yetişmesi için çalışmalar sürerken Yüksek Hızlı Tren Hattı ın bazı bölümlerinde ray döşeme çalışmaları tamamladı. Hattın en önemli geçiş noktalarından biri olan ve üzerinde 9 tünel 10 köprü, 22 menfez tadilatlarının yanı sıra 28 yeni menfez ve 2 altgeçidin de inşa edileceği 56 kilometrelik bölümünde işler büyük ölçüde kolaylaşırken, bazı bölümlerde traversler de döşeniyor.

 

Son dönemde Yüksek hızlı Trenin hangi istasyonlarda duracağını yönelik soru işaretleri belirirken, bu konuda bazı milletvekilleri de soru önergeleri verdi. Bir süre önce açıklama yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ın, "Hızlı Tren Gebze İzmit istasyonlarında kesinlikle duracak" açıkladı. Ancak buna rağmen hızlı trenin özellikle Gebze istasyonunda durmayacağı yönünde açıklamalarda bulunuldu.

TCDD Genel Müdürlüğü de bu iddialar üzerine yaptığı açıklamada, Yüksel Hızlı Trenin duracağı istasyonları açıkladı.

Açıklamada, Kocaeli in Gebze ve merkez ilçe İzmit istasyonlarının yanı sıra Sakarya ın Arifiye ve Pamukova, Bilecik ve Bozüyük istasyonlarında trenin duracağı kesin olarak açıklanmış oldu. Yüksek Hızlı Trenin duracağı bu istasyonlarda, hızlı trene uygun düzenleme çalışmaları devam ediyor.

AdminAdmin