EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-09-2016 01:52

GTOdan bir müjde daha

GTOdan bir müjde daha

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, eğitim hayatına kazandırdıkları meslek lisesinin ardından bir de meslek yüksek okulu yapacaklarını söyledi.

Genişletilmiş meclis toplantısında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Çiler, yapmayı düşündükleri projeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Eğitimin olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Çiler, Oda olarak düzenledikleri eğitim ve girişimcilik kurslarının Türkiye’de rekor düzeyde olduğunu anlattı. Eğitim hayatına kazandırdıkları meslek lisesinin yanı sıra bir de meslek yüksek okulu düşündüklerini kaydeden Çiler, mevcut öğretmenevinin bulunduğu Muallimköy’e uygulamalı Turizm meslek lisesi yapılacağını, öğretmenevinin de Gebze merkezde bir okula taşınacağını söyledi.

 

Büyükşehirli il olmalı

 

Konuşmasında Gebze’nin büyükşehirli il olmayı hak ettiğini de vurgulayan Çiler, Gebze artık kabına sığmıyor. Büyükşehirli il olmak için tüm koşulları taşıyor ve hak ediyor. Bu konuda tüm sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve siyasetçiler destek vermeli” dedi.

 

Gebze Ticaret Odası olarak hem Gebze hem de Türkiye için birçok alanda çalışma yaptıklarını ve önerilerde bulunduklarını kaydeden Çiler, “Vergide ödül sistemini önerdik, hayata geçirilecek. Konut ve inşaat sektörünün canlanması için faizlerin biraz daha düşürülmesi, kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerekiyor. Metro da mutlaka Gebze’ye kadar gelmeli. Darıca’daki Farabi devlet hastanesinin araştırma hastanesi olması karara bağlandı. Bir de meslek hastalıkları hastanesi gündemde” diye konuştu.

AdminAdmin