GÜNDEM
Giriş Tarihi : 28-02-2023 19:30

GTO'da duygulu anlar (GÖRÜNTÜLÜ)

Gebze Ticaret Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısında adeta duygu seli yaşandı.

GTO'da duygulu anlar (GÖRÜNTÜLÜ)

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi de vuran deprem felaketinin ana gündem maddesi olduğu toplantıda Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler yutkunarak konuştu.

Depremzedelerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından deprem felaketini anlatan bir video izletildi.

Meclis üyelerinin de üzgün ifadelerle izlediği görüntülerin ardından kürsüye gelen Başkan Nail Çiler, duygu dolu anlar yaşadı ve yutkunarak konuştu.

Gebze Ticaret Odası olarak depremden hemen sonra yardım seferberliği başlattıklarını belirten Başkan Çiler, bu yardımlarda tüm Oda üyelerinin ve çalışanlarının büyük katkısı olduğunu söyledi.

 

Deprem bölgesine ekonomik destek sunulmalı

 

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde ekonomik olarak da büyük hasarın meydana geldiğini kaydeden Başkan Nail Çiler, “Bölgenin Türkiye ekonomisindeki ağırlığında tarım ve hayvancılık öne çıkmaktadır. Bu oran yüzde 16 civarındadır. Bölge sanayisinin imalat sanayisindeki oranı da yüzde 11,5’tur. O bölgenin yeniden kalkınması ve gelişmesi için vergi ve istihdam konularında büyük destek sağlanmalı, düşük oranlı ve uzun vadeli kredi olanakları sunulmalıdır” diye konuştu.

AdminAdmin