EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-08-2015 08:41

Gebzeye dev yatırım

Gebzeye dev yatırım

Dünyanın önde gelen Treyler aks üreticisi BPW, Gebze’ye dev bir yatırım gerçekleştirdi. Alman firma Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 40 milyon Euro yatırım yaptığı fabrika tesisini hizmete açtı. Açılış törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, GOSB Başkanı Vahit Yıldırım ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve sanayici katıldı.

Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, yatırımın hem Gebze hem de ülkemiz için çok önemli olduğunu belirterek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

BPW Yönetim kurulu Başkanı Michael Pfeiffer ise Türkiye’ye yatırım yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Türkiye’ye güveniyoruz, gelmekten mutluyuz. Genç, dinamik ve çalışkan bir nüfus var. Gebze’deki yatırımla birlikte sadece aks değil, üst yapı ürünlerini de üretilmeye başlayacağız. Türkiye’nin hali hazırda içinde bulunduğu geçici siyasi belirsizliğe rağmen BPW’nin Türkiye’nin geleceğine olan inancı tamdır. Bizim odağımız ,yakalanacak istikrarla birlikte çok büyük bir ivme kazanılacağını düşündüğümüz orta ve uzun vadeli dönemdir. Çevre ülkelere de Türkiye üzerinden hizmet vermeyi ve burada gerçekleştirdiğimiz üretim ile ihracat yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

BPW Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Akbaş ise,  “Treyler üretiminde Almanya’nın ardından ikinci sırada gelen Türkiye’de yıllık 75 bin adetlik ve yaklaşık 140 milyon Euro hacminde bir aks pazarı bulunuyor. Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğumuz bu yatırım hayati öne sahiptir” diye konuştu.

 

Çiler:”Gebze cazibe merkezi”

 

Açılışta bir konuşma yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de, Gebze’nin cazibe merkezi olduğunu vurguladı. Kocaeli’nin Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Çiler, Gebze’nin de Kocaeli için aynı durumda olduğunu kaydetti. Gebze’nin tarımdan sanayiye ardından sanayiden bilgiye geçiş sürecini anlatan Çiler, Gebze Ticaret Odası’nın da 14 bin üyesiyle Türkiye’de en iyi hizmet sunan ilk 5 Oda’dan biri olduğunu dile getirdi.

Yabancı yatırımlar konusunda da Gebze’nin bir cazibe merkezi olduğunu belirten Çiler, yaklaşık 300 yabancı firmanın üretim yaptığını sözlerine ekledi.

GOSB Başkanı Vahit Yıldırım da, BPW firmasının yatırım yapması için çok çaba harcadıklarını ifade ederek, bu yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından protokol mensupları ve firma yöneticileri hep birlikte fabrikanın açılış kurdelesini kestiler. Daha sonra ise tesis gezilerek davetlilere tanıtıldı.

AdminAdmin