GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-08-2013 11:57

Gebzeye büyük şok! Askeri alan, TOKİye verildi

Gebzeye büyük şok! Askeri alan, TOKİye verildi

Yıllardır bölgemizde 115.Topçu Alayı olarak faaliyet gösterdikten sonra uzun süre de NBC taburu olan Gebze Garnizon Komutanlığı’nın yeri olan Gebze Askeri Kışlası, Milli Savunma Bakanlığı tarafından borcu karşılığı olarak TOKİ’ye verildi. Yaklaşık 572 dönümlük yerin 4 ayrı parsele bölünüp TOKİ’ye o şekilde verildiği de gelen bilgiler arasında. NBC taburunun da Konya’ya taşınmasıyla uzun süre derin bir sessizliğe bürünen kışla yeri ile ilgili olarak AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “Burası TOKİ’ye olan borcu nedeniyle bakanlık TOKİ’ye devretti, ama belirli bir yerine de yeşil alan yapılır” cevabını verdi.

Kışla yeri için AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı da, bir süre önce verdiği bir demecinde; “Son sözü Başbakanımız söyleyecek! Ya Sekavari bir park ve dinlence alanı olacak, ya da Milli Savunma Bakanlığı’nın TOKİ’ye bulunan borcu nedeniyle TOKİ’ye konut alanı olarak devredilecek” demişti.

 

‘Olmaz’ demişlerdi, oldu!

 

Geçtiğimiz aylarda bu konu ile ilgili Gebze medyasının haberlerini kasıtlı bulan AKP yöneticileri, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemişlerdi. Gerek milletvekilleri gerekse belediye başkanı bu alanın TOKİ’ye verilmesinin söz konusu olmadığını ifade etmişler, ya üniversite fakültesi ya da yeşil alan olarak kalacağını dile getirmişlerdi.

AdminAdmin