SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 27-12-2022 19:51

Gebzespor'un hocasından Eskiçarşı'ya övgü

Gebzespor'un hocasından Eskiçarşı'ya övgü

Bölgesel Amatör Lig 14.Grup’ta ligin ilk yarısını 1-0’lık İnegöl Kafkasspor galibiyeti ile noktalayarak, devreyi en yakın takipçisinin 6 puan önünde liderlik koltuğunda tamamlayan Gebzespor’un başarılı teknik direktörü Ümit Metin Yıldız, İnegöl Kafkasspor maçı ve ligin ilk yarısının genel değerlendirmesini yaptı. İnegöl Kafkasspor karşılaşmasına dair düşüncelerini belirten deneyimli teknik adam, “Maç öncesinde psikolojik etkenlerden dolayı puan kaybımız olası gözüküyordu. Çok zor bir maç geçirdik. Ancak bizim bazı gerçeklerimiz var. Bu gerçekleri bize çocuklarımız her geçen hafta öğretmeye devam ediyor. Maçın başında goller yiyebilirdik. Kaleci ve defans hattının başarısını göz ardı etmeden, bu dakikalarda şans bizim yanımızdaydı. İlerleyen dakikalarda 2.Lig ayarında bir maç oynandığını hissettim. Golümüz öyle bir dakikada geldi ki, bizi motive edici, rakibimizi ise demotive edici bir anda oldu” dedi.

SAVUNMA DERSİ VERDİK

İkinci yarıdaki taktiksel başarılarına vurgu yapan Yıldız, “İkinci yarı, rakibin kontrolünde geçtiği gibi gözükse de, bizim adımıza en kıymetli olan şeyi sahada yaptık. ‘Hep birlikte’ savunma yaptık. ‘Hep birlikte’ hücum yaptık. Müthiş bir yardımlaşma ve takımdaşlığa sahip olduğumuzu bu maçta gösterdiğimizi düşünüyorum. Rakibimizi kenar hücumları yapmaya biz ittik. Onları doldur boşalt oyununa sürükledik. Bu, bizim tercihimiz ve planımızdı. Yanlış hatırlamıyor isem, ikinci 45 dakikada rakibimize hiç pozisyon vermedik. Takımımız, harika bir savunma dersi vererek bizi çok mutlu ettiler. Her bir oyuncuma çok teşekkür ediyorum”dedi.

ESKİÇARŞI’YA ÖVGÜ: HARİKA BİR SUNUM YAPTILAR

Eskiçarşı taraftarının Kafkasspor maçı öncesinde yaptığı koreografi şovuna dikkat çeken Yıldız, “Taraftarımız maç öncesinde harika bir sunum yaptı. Sunum esnasında, biz soyunma odasından henüz çıkmadığımız için göremedim. Maçın ardından sosyal medyadan izleme fırsatım oldu. Çok başarılı bir işe imzalarını koydular. Her birinin emeklerine sağlık”dedi.

KENDİMİ İYİ HİSSETTİM

Maç öncesinde taraftarların tezahüratları eşliğinde tribünlere davet edilen Yıldız, Gebzespor taraftarına teşekkür ederek, “Kendimi iyi hissettim, mutlu oldum. Ben bu tarz teveccühler karşısında mahcubiyetlik hissi yaşıyorum. Desteklerini ve sevgilerini hissettiren tüm Gebzespor taraftarlarına teşekkür ediyorum”dedi.

MUSLUK OLAYI, TÜM GEBZE’NİN KADERİNİ ETKİLEDİ

Bilinçli bir taraftar grubuna sahip olduklarını söyleyen Yıldız, “Az önce mutlu olduğumu söyledim ama beni en çok mutlu eden faktör ise, taraftarımızın futbolcularımıza verdiği destek. Kontrol kısmı her zaman aklımızda olmalı. Öfkeyi de, sevinmeyi de kontrollü şekilde yapmamız gerekiyor. Musluk olayı yaşandığı dönem ben Gebzespor’da görev yapıyordum. O olay yaşanmasa büyük ihtimalle 1.Lig’e çıkacaktık. O musluk, tüm Gebze’nin kaderini etkiledi. Rakiplerimizin halen musluk olayını kendi lehlerine çevirme adına saha dışında bunu kullandığını gözlemliyorum. Bu nedenle dikkatli olmamız gerekiyor”dedi.

BURADA CİDDİ BİR YÖNETİM BAŞARISI VAR

Gebzespor’un üst liglerde olması gerektiğini söyleyen Yıldız, “Gebze, içinde büyük bir potansiyeli barındıran bir yer. Gebzespor, çok daha üst ligleri hak eden bir kulüp. Ben de böylesi bir yerde antrenörlük yapmanın mutluluğunu ve sorumluluğunu yaşıyorum. Başta ben olmak üzere, yöneticiler, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar herkes üzerine düşen görevi yaparak sorumluluk almalı. Ben bu zamana kadar birçok kulüpte görev yapıp, çok sayıda yönetimle çalıştığım için kıyaslama yaparak söylüyorum: Burada ciddi bir yönetim başarısı var. Çok sağlıklı ve güçlü bir yönetim profiline sahibiz. Böylesine güçlü bir yönetimin önünde durmak güçleşiyor. Biz de üzerimize düşeni yapmaya devam ederek, ‘nasıl daha da gelişebiliriz’ üzerine çalışacağız”dedi.

YOLUN SONU İLE İLGİLENMİYORUZ

Zorlu yollardan geçeceklerini ve her türlü olumsuzluğa hazırlıklı olmaları çağrısında bulunan Yıldız, “Önümüzdeki haftaları düşünmeden, günün kıymetini bilerek, yapacağımız ilk antrenmanın, çıkacağımız ilk müsabakanın önemini anlayarak çalışmalıyız. Hedefin ne olduğunu söylemeye gerek dahi yok. Yolun sonu ile ilgilenmeden yolumuza bakacağız. Ülkemizde yolun sonu dile getirilerek takımlar üzerinde gereksiz bir baskı oluşturuluyor. Biz bu hataya düşmek istemiyoruz. 9 maç üst üste kazanmanın kibrine kapılmadan, geçmişin bize getireceklerini hatırlayarak, bu yolculuğu kaçırmak istemiyoruz. İkinci yarıda düşebiliriz. Buna hazırlıklı olmalıyız. Ama kalkmasını da hep birlikte yapacağız. Bu sezon maçlarda pek geriye düşmedik ama Yalovaspor maçını hatırlarsak, maçın 80.dakikasına kadar işler istediğimiz gibi gitmedi. 1-0 gerideyken, telaş yapmadan ayağa kalktık ve maçı son 10 dakikada çevirdik. Buna benzer maçları ligin ikinci yarısında oynayacağız”dedi.

TOPRAĞA ATTIĞIMIZ TOHUMUN MEYVESİNİ NİSAN AYINDA ALACAĞIZ

Güzel bir benzetme yaparak umut dolu konuşan Yıldız, “Yolculuğumuz 4 Ağustos’ta başladı. O gün bir ekin ektik, tohumları toprağa attık. Nisan ayında nasıl bir meyve alacağız, bunu zaman gösterecek. Toprağın altındaki meyve kışın toprak üstüne çıkacak. Onu elimizden gelen tüm gayretle koruyacağız. Suya ihtiyacı olduğunda suyla, güneşe ihtiyacı olduğunda güneşle, hiçbirinin etkisi olmuyorsa, gerekirse nefesimizin sıcaklığı ile ısıtacağız. Yağmur yağdığında gerekirse şemsiye olacağız. Hep birlikte çabalayacağız ve sonunda harika bir meyve alacağımıza gönülden inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

AdminAdmin