SAĞLIK
Giriş Tarihi : 08-09-2019 07:14

Gebzeli firma Pendikte şube açtı

Gebzeli firma Pendikte şube açtı

Gebze’de 2015 yılından beri hizmet veren Duyum İşitme Cihazları ve Uygulama Merkezi, ikinci şubesi ile Pendik’te de hizmet vermeye başladı.

Şirket kurucusu ve sahibi Ezgi Çiçek, kurulduğu günden bu yana binden fazla işitme kayıplı hastanın yaşam kalitesini yükselten ve başarısını arttırarak sürdürmeye devam eden bir ekiple hizmet verdiklerini söyledi.

Ezgi Çiçek, başarısını yalnızca bir sağlık uzmanı olarak işitme merkezi işletmekle kalmayıp, aynı zamanda Okan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Gebze Belediyesi’nde İşaret Dili eğitmeni olarak gelecek nesilleri yetiştirme arzusuna da borçlu olduğunu dile getirdi.

 

İşitme Cihazı Uygulaması Hayat Kalitesini Arttırıyor

 

Gebze’nin ardından Pendik’te ikinci şubesinin açılışını gerçekleştiren Ezgi Çiçek, işitme cihazı uygulamasının hayat kalitesini artırdığını belirterek,

“İşitme kaybı olan hastaların hassas yapılarını anlayabilmek ve tam olarak ihtiyaç duydukları cihazı belirleyerek gerekli uygulamaları yapabilmek bir sürü sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bir işitme cihazı uygulaması yalnızca işitme cihazını kullanacak olan hastanın değil, yakın çevresindeki insanların da hayatlarını büyük ölçüde rahatlatıyor. Biz de firma olarak dayanışma arzusunu, milletimizin sağlıklı bir yaşam sürmesi dileğiyle birleştirip, özellikle engelli ve emekli bireylere sunduğu büyük kolaylıklar sayesinde adımızı duyuruyoruz” dedi.

 

İşitme Cihazı Uygulama Aşamaları

 

Ezgi Çiçek, işitme cihazı uygulama aşamalarını ise şu şekilde dile getirdi:

“İşitme cihazı kullanması gereken bireyler devlet hastanelerinden almış oldukları rapor ve reçete ile başvurduklarında ilk önce işitme kaybına uygun cihaz belirlenir, hastaya cihaz hakkında detaylı bilgilendirme ve deneme yapılır. Ardından kulak kalıbı alındıktan sonraki birkaç gün içerisinde cihaz teslimatı gerçekleştirilir.

 

En Önemli Süreç İşitme Cihazı Kullanılmaya Başladıktan Sonra Başlıyor

 

İşitme cihazı uygulaması yapılan bireyler, firmamız tarafından sıkı bir şekilde takip edilir. Haftalık, aylık ya da üç aylık periyodlar halinde hastalar kliniğe davet edilir ve hem cihaz kontrolleri yapılır hem de hastanın süreçle ilgili görüşleri alınarak her seferinde daha kaliteli bir işitme duyusu kazandırma amacıyla gerekli aksiyonlar alınır.

 

İşitme Cihazı Kullanmak Zor mu?

 

İşitme cihazı kullanmanın hiçbir zorluğu yoktur. Sosyal çevremizde işitme cihazı kullanımı ile ilgili duyduğumuz birçok problem çok basit şekilde giderilebilmektedir. Burada önemli olan işitme merkezinin kadrosunun uzmanlaşmış kişilerden oluşmasıdır.

 

İşitme Cihazı Fiyatları Pahalı mı?

 

Eylül 2019 tarihi itibariyle işitme cihazı satın alacak olan raporlu hastalara devlet katkısı, 750 TL’den 1012 TL’ye çıkmıştır. Hal böyle olunca işitme cihazı fiyatları da oldukça cazip bir hale gelmiştir. Aynı zamanda işitme cihazı satın alma sürecinde kredi kartına taksit imkanı da bulunmaktadır. Unutmayın; sağlık ertelemeye gelmez!

 

Çocuklarda İşitme Cihazı Kullanmak Mantıklı mı?

 

Çocuklarda işitme cihazı kullanımı, KBB doktorunun verdiği rapor neticesinde elbette mantıklı ve gereklidir. Eğer bir çocukta işitme kaybı varsa, en acil şekilde müdahale edilmeli, işitme cihazı uygulaması gerçekleştirilmelidir. Zira özellikle yaşı küçük çocuklarda var olan işitme kayı, ilerleyen süreçte peltekliğe, özgüven eksikliğine, sosyal hayata uyum sağlayamamaya ve hatta ağır dil bozukluklarına, zeka geriliğine yol açabilmektedir. Eğer çocuğunuzda işitme kaybı olduğundan şüphe duyuyorsanız, en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

AdminAdmin