GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-03-2023 21:22

Gebze'de ilginç uygulama

Gebze şehir merkezine giriş bölümlerinden biri olan ve şehrin en işlek kavşağı Anibal Kavşağı’ndaki yeni trafik uygulaması sürücüleri adeta şoke etti.

Gebze'de ilginç uygulama

Daha önce İstanbul yönünden, Darıca ve Çayırova’dan Gebze şehir merkezine girebilmek için Anibal kavşağından İlyasbey Caddesi’ne doğru direk geçiş yapabilen sürücüler şimdi artık o yöne doğru gidebilmek için Gebze Center AVM’nin önünden geçip köprüyü dolaştıktan sonra aynı caddeye ulaşabiliyorlar.

Yeni uygulama gereğince sürücüler Anibal kavşağından İlyasbey Caddesi’ne geçemiyorlar ve sola mecburi olarak yeniden İstanbul yönüne doğru yönlendiriliyorlar.

Bu yeni uygulama kavşaktaki trafik yoğunluğu ve sıkışıklığını daha fazla arttırırken, kavşaktan caddeye geçiş yapamayan araçlarla caddeden gelen araçlar aynı yöne doğru geçişte karmaşa yaşıyorlar.

Bu yeni uygulamaya tepki gösteren sürücüler, kavşağın tam ortasına yapılan otoparka da akıl erdiremediklerini belirterek, “Araç geçişlerini kaldırıp sadece 10 aracın park edeceği bir alan oluşturulmasını bir türlü anlayamadık. Bu kavşaktan İlyasbey caddesine direk geçiş yaparken bir anda yolun uzatılarak köprünün üstünden dolaştırılmanın trafiğe ne faydası var yetkililerden açıklama bekliyoruz” denildi.

AdminAdmin