YAŞAM
Giriş Tarihi : 01-06-2023 08:33

Gebze TEVİTÖL öğrencileri

Gebze’de faaliyet gösteren ve Türkiye’de özel yetenekli öğrencilere eğitim imkânı sunan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) Güher ve Süher Pekinel Müzik Bölümü öğrencileri, geleneksel yıl sonu konserinde konuklara müzik ziyafeti yaşattı!

Gebze TEVİTÖL öğrencileri

Konservatuarla kıyaslanabilecek bir seviyede eğitim gören TEVİTÖL GSP Müzik Bölümü öğrencileri konserde Weber, Brahms, Handel Chopin gibi bestecilerin klasik eserlerini yorumladılar. Yıl boyunca hazırlandıkları konserde ulaştıkları seviyeyi ve gösterdikleri gelişimi gözler önüne seren müzik bölümü öğrencileri, dinleyenlerden tam not aldı.

Türkiye’nin özel yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ilk lisesi TEVİTÖL’de, öğrencilerin ve yönetimin yoğun istekleri üzerine 2006-2007 öğrenim yılında kurulan Güher ve Süher Pekinel Müzik Bölümü’ne öğrenciler müzikal duyum sınavıyla seçiliyorGenel Müzik Eğitimi, Solfej, Türk ve Dünya Müzik Tarihi derslerini kapsayan bir programda eğitim alan TEVİTÖL Güher ve Süher Pekinel Müzik Bölümü öğrencileri, ABD’den Hong Kong’a dünyanın farklı noktalarında elde ettikleri önemli başarılarla bölümde verilen eğitimin kalitesini ortaya koyuyorlar.

AdminAdmin