EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-06-2015 06:39

Gebze’de TİS imzaları atıldı

Gebze’de TİS imzaları atıldı

Gebze Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında, 267 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yüzde 11.5 oranında ücret artışının verildiği toplu iş sözleşmesine Başkan Köşker ve Hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy imza attı

 

 Gebze Belediyesi’nde imzalar atıldı. Gebze Belediyesi ile Yerel-Sen arasında bir süreden beri devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde imzalar atıldı. Gebze Belediyesi başkanlık toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yerel-Sen Genel Sekteri Mümtaz Uzun, Hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy, işyeri temsilcileri Mehmet Avcı, Tekin Yavuz, Mehmet Yanar, Özcan Tat, İnsan Kaynakları Müdürü Ramazan Kılınç, Gelirler Müdürü Emin Gültekin, belediye başkan yardımcısı Orhan Sipahioğlu katıldı.

KÖŞKER’E TEŞEKKÜR

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy, “5 ay kadar süren görüşmelerin akabinde bugün imza atmak üzere bir araya geldik. İşçi arkadaşlarımızı memnun edecek toplu sözleşmeye ima atıyoruz. Hayırlı olsun. Ortama yüzde 11,5’lik artışa tekabül edecek bir artış söz konusu. İş barışı ve huzurunu önemseyen, çalışanların haklarının zamanında verilmesinde her zaman özen gösteren belediye başkanımız başta olmak üzere yerel-sen yöneticilerine, mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ersoy’un ardından söz alan Yerel Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun da hayırlı olsun temennilerini iletti.

HAYIRLI OLSUN

Uzun’un ardından bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ki 6 yılık süre içerisinde iş huzuru ve ahengi için çaba harcadık. Ve bunda, değeri çalışanlarımızın katkılarıyla başarılı olduk. Devam eden görüşmeler neticesinde ortak bir karara vardık. Kurumumuz ve çalışanlarımız açısından iyi şartların haiz olduğu bir sözleşmeye imza atıyoruz. Sendika temsilcilerine ve yerel-sen yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür ederim.

ARTIŞ ORANLARI

Toplu iş sözleşmemiz, ücret artışınız ananızın ak sütü gibi hepinize helal olsun. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Gebze Belediyesi’nde çalışan 267 işçiyi ilgilendiren yeni Toplu-İş Sözleşmesi ile ücretlere ilk 6 ay yüzde 5,  ikinci 6 ay yüzde 5 ve 10 kuruş kıdem; 2. Yıl enflasyon oranı+ 1 puan, 3. Yıl enflasyon oranı +1 puan artış yapılması karara bağlandı.

 

 

AdminAdmin