SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 13-02-2020 13:24

Gebze'de 60 bin kişi iş arıyor!

Gebze'de 60 bin kişi iş arıyor!

İŞKUR Gebze Şube Müdürü Nurullah Karataş, Türkiye sanayisinin kalbi olan Gebze’de 25.524 kişiye iş bulduklarını söyledi. Karataş ayrıca İşsizlik Sigortası ve çeşitli projelerle 200 milyon liralık bir harcama yaptıklarını kaydetti. Karataş ayrıca şu anda yaklaşık 60 bin kişinin iş aradığını da sözlerine ekledi.

Karataş yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Aktif işgücü hizmetleri çerçevesinde; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde pratik çalışmanın içinde olması, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla en az 2 çalışanı olan özel sektör işyerleri ile düzenlenen programlardan katılımcının günlük harçlık ve sigorta primlerini İŞKUR’un karşıladığı İşbaşı Eğitim Programı uygulamasında muhtelif işyerleri ile yapılan sözleşmelerle 5.056 katılımcının dahil edilmiş olduğu en az %50 istihdam garantili programların açıldığı ayrıca, 162 kişiye yönelik İstihdam Garantili Meslek kursu açıldı. Halk Eğitim Müdürlükleri, KOMEK ile iş birliği yapılarak Mesleki Eğitim Kurslarını açmaya devam ettiklerini, ayrıca Gebze Ticaret Odası ile yapılan protokol çerçevesinde Girişimcilik kursularının açıldığını ve yıl sonuna kadar 824 kursiyere eğitim verildi. 2019 yılı içerisinde Toplum Yararına Program kapsamında Kaymakamlıklara, Belediyelere,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, Müftülüklere, Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesine çalıştırılmak üzere personel verilmiştir. 2019 yılı içerisinde işsizlik ödeneği için başvuran 30.583 kişiden hak sahibi olduğu belirlenen 11.176 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmış ve bunlara toplam 140.584.000,00 TL işsizlik maaşı ödenmiş, bunun yanı sıra, kapanan işyerlerinden ücretlerini alamayan 1.227 kişiye Ücret Garanti Fonundan (ÜGF) 6.137.840,00 TL ve Doğum Sonrası Yarı Zamanlı Çalışma Ödeneği (YÇÖ) 384 anneye 381.148,00 TL tutarında maddi destek sağlanmıştır. Ayrıca, “Dışsal Zorlayıcı Etkenler” ile zor duruma düşen firmalara Kısa Çalışma Ödeneği almaya hak kazanan 38 firma çalışanına 5.896.800,00.-TL ödendi

 

60 bin kişi iş arıyor

 

Gebze, Çayırova, Darıca ilçelerinden oluşan sorumluluk bölgesinin, büyük bir sanayi havzası oluşturmasından dolayı işgücü piyasasının büyüklüğü ve işlem hacmi bakımından ülkemizin en büyük illeri arasında yer aldığını ve Hizmet Merkezinde 2019 ayı sonu itibari ile kayıtlı iş arayan kişi sayısının 60.535 olduğunu bunlardan 25.953 ‘sinin işsiz olarak iş aradığını, iş arayanların önemli bir kısmının ise halihazırda başka bir işyerinde çalıştığını “daha iyi şartlarda iş” arama amacıyla Kurumumuza kayıt yaptırdıklarını veya kayıtlarını aktif tutuyoruz. İlçemiz, iş imkânlarından dolayı ülkemizin diğer bölgelerinden devamlı göç almaktadır. Hızlı göçe rağmen, Hizmet Merkezimiz özellikle mesleki belgeye sahip olmayan işsizlerin meslek sahibi olması, mesleki belgeye sahip olanlara da aracılık ederek işsizliğin azaltılması çabaları çerçevesinde, istihdamın geliştirilmesine katkı verebilecek kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yolları arayarak işsizliğe çözüm yolları ürettiklerini” şeklinde konuştu.

AdminAdmin