SPOR
Giriş Tarihi : 01-08-2019 02:12

Gebze Buz Akademi sezonu tamamladı

Gebze Buz Akademi sezonu tamamladı

Profesyonel eğitim anlayışı; sporu ve sporcuyu merkeze alan vizyonuyla, bireyleri buz sporları ile tanıştırmak; geleceğin buz pateni ve buz hokeyi sporcularını yetiştirmek amacıyla Gebze’de kurulan Gebze Buz Akademi (GBA) birinci sezonunu geçtiğimiz günlerde başarıyla tamamladı.

2019 yılının ilk aylarında spor bilimleri uzmanları, akademisyenler ve federasyon yöneticileri yönetiminde; ülkemizdeki buz sporlarının gelişimine destek olmak, genç nesillere buz sporlarını sevdirmek; buz hokeyi altyapı ve milli takım oyuncuları ile artistik buz pateni sporcuları yetiştirmek vizyonuyla hizmet vermeye başlayan Gebze Buz Akademi, birinci sezonunu mutluluk ve başarıyla kapattı. Körfezin profesyonel ve akademik eğitim veren tek buz sporları kursu olarak Gebze Buz Akademi; Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’dan buz sporlarına ilgi duyan sporseverleri dönem boyunca buz ile tanıştırdı.

Her yas grubundan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin çoğu, buz sporlarıyla ilk defa Gebze Buz Akademi’sinde (GBA) tanıştı. GBAnın kurucularından Spor Bilimci Tayfur Özkan görüşlerini şöyle dile getirdi: “Küçük yaş gruplarında buz sporlarını çocuklarımıza oyunla, eğlenceyle sevdirmeyi amaçladık. Bu yaş grubunda öncelikli hedefimiz buz sporları sevmeleri oldu. Daha büyük yaş gruplarında akademik ve profesyonel bir yaklaşım ve antrenman programıyla kısa sürede sporcularımızda gözle görülür gelişmeler sağladık. Bu grupta sporcularımızın performansı kadar zihinsel ve duygusal durumlarını da önemsedik. Teknik becerilerle beraber sporcularımızın sosyal ve duygusal zekalarının da gelişmesini sağlamak bizim için öncelikli oldu.”

Sezon boyunca Gebze Buz Akademi anneler günü, babalar günü, İstanbul Lego Land gezisi gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Sporcu, aile, eğitmen arasında doğru kurulan köprülerin genç sporcuların başarısı ve mutluluğu için temel olduğuna inanan Gebze Buz Akademi; sezon sonunda sporcu aileleri, sporcuları ve eğitmenleri keyifli bir piknik organizasyonunda buluşturdu. Bilgi ve vizyon paylaşımlarının yapıldığı organizasyonda sporcu ailelerinin ve çocukların bir araya gelmesiyle;  Gebze Buz Akademi sezonu mutluluk ve başarı ile kapattı.

Eylül ayında duyurusunu yapacağı yeni dönemin hazırlıklarına odaklanan Gebze Buz Akademi yönetim ve eğitim ekibi, şimdiden yeni sezonun heyecanını taşıyor. Daha fazla bilgi, sorular ve kayıt için Gebze Buz Akademi’ye 0552 434 10 35 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

AdminAdmin