GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

Gebze Belediye meclisi toplandı

Gebze Belediye meclisi toplandı

Gebze Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında Ak Partili başkan Zinnur Büyükgöz’ün imar maddesi ile ilgili önerisini kendi meclis üyelerinin kabul etmemesi bir anlık soğuk duş etkisi yarattı. İmar komisyonları seçiminin ardından gündemin 6 ve 7’nci maddesinin görüşülürken, Gebze belediye başkanı Zinnur Büyükgöz, yapı kayıt belgesi alan 49 adet parselin satışının meclisten geçmesini istedi. CHP meclis üyesi Saide Arslan Çalışkan ve İYİ Parti meclis üyesi Kayhan Özler bu maddelerin yeniden görüşülmesi için bir sonraki meclise ertelenmesini önerdiler. Muhalefetin bu önerisine sıcak bakan Başkan Büyükgöz, bu iki maddenin İmar Müdürlüğü’ne geri çekilmesini oylamaya sundu. CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin tamamı ‘kabul’ oyu verirken, Ak Partili meclis grubundan sadece birkaç el kaldırıldı. Bu sırada Ak Partili meclis üyesi Mahmut Yandık devreye girerek bu maddenin halkın yararına olduğunu ileri sürerek meclisten geçmesi gerektiğini söyledi. Yandık’ın bu talebi üzerine Başkan Büyükgöz bu kez, meclisten geçmesi için yeniden oylamaya sundu. Bu oylamada Ak Partili meclis üyelerinin tamamı ‘kabul’, CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri de Red oyu verdiler ve meclisten geçmiş oldu.

 

ADEM YAVUZ VE HÜRRİYET MAHALLELERİNİ İLGİLENDİRİYOR

 

Söz konusu 6 ve 7’nci maddeler, Gebze’nin Adem Yavuz ve Hürriyet Mahallelerini ilgilendiriyor. Başkan Zinnur Büyükgöz, yüzde 95’i Gebze belediyesine ait olan bu 49 parselin yapı kayıt belgesi aldıklarını ve herhangi bir sorun olmadığını belirtirken, Ak Partili meclis üyesi Mahmut Yandık da, halkın yararına olduğunu savundu.

 

MUHALEFET : YENİDEN İNCELENSİN

 

CHP grubu adına söz alan Saide Arslan Çalışkan, bu maddelerin yeniden incelenmesi gerektiğini vurgularken, İYİ Parti grubu adına konuşan Kayhan Özler de, “Biz araştırdık, bu parseller sosyal donatı alanları içinde. Etraflıca araştırılsın. Biz bunu kamu vicdanı adına istiyoruz” diye konuştu.

 

ÖZLER’DEN ŞEHİT AİLELERİNE JEST

 

Gebze belediyesi meclis üyelerini ilgilendiren huzur haklarıyla ilgili gündem maddesinde söz alan İYİ Partili meclis üyesi Kayhan Özler, “Tüm huzur haklarımızın şehit ailelerine verilmesini öneriyorum, ben öyle yapacağım” deyince Başkan Büyükgöz de, “Siz bağışlayın, herkesin kendi hür iradesidir” dedi.

 

FAALİYET RAPORU OYLAMASINDA TARTIŞMA

 

 

Gebze belediyesi faaliyet raporu oylaması sırasında da tartışma yaşandı. CHP’li Çalışkan, “Bize raporlar dün akşam verildi, ne yazık ki inceleyemedik, bir sonraki mecliste görüşelim” önerisinde bulundu. O sırada meclisi yöneten 1.Başkan Vekili Selamet Güner, bu maddeyi oylamak üzereyken görevli memur Nisan ayında karar alınması gerektiğini söyledi. CHP’li Çalışkan bu kez de Nisan ayında ikinci bir meclis yapılmasını önerdi ancak bu öneri de kabul görmedi ve Ak Partili meclis üyelerinin oyu ile kabul edildi.

 

ÇALIŞKAN : SÖZ DEĞİL İCRAAT İSTİYORUZ

 

Meclis toplantısında söz alan CHP’li meclis üyesi Saide Arslan Çalışkan, Gebze belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’e yönelik eleştiride bulundu. Çalışkan, “Hep birlikte çalışacağız diyorsunuz ancak biz söz değil icraat istiyoruz. Kanuni olarak olmamız gereken komisyonların dışındaki hiçbir yere bir üye bile almadınız” diye konuştu.

 

KİMLER KATILDI?

Gebze Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı sadece bir eksik ile yapıldı. CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Başçiftçi cenazesi dolayısıyla katılmazken, 36 meclis üyesi hazır bulundu. Meclis toplantısını ayrıca CHP Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz, İYİ Parti ilçe başkanı Özhan Öztürk ve çok sayıda Gebzeli vatandaş takip etti.

 

KOMİSYONLARDA KİMLER VAR?

 

Gebze Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında komisyonlar da belirlendi.

İmar Komisyonu: Sefa Zengin, Nur Şentürk, Mehmet Dinç, Hasan Soba ve Cavit Kapoğlu

Plan ve Bütçe Komisyonu : A. Hüseyin Çelebi, Mustafa Demirhan, Mahmut Yandık, Yaşar Çakmak, Şahin Yılmazel

Hukuk ve Dilekçe Komisyonu : Güler Şahin Gencay, İrfan İrtegün, Ayhan Yılmaz, Sertan Tuncel, Saide Arslan Çalışkan.

Çevre ve Sağlık Komisyonu : Yasemin Özdemir, Davut Kabaca, Abdullah Kahraman, Erhan Bölük.

Kültür Komisyonu : Hasan Özdemir, Mahmut Yandık, Sadık Güvenç, Vahip Ungur, Gökhan Yamen.

Eğitim Komisyonu : Vasfiye Aydın, Yasemin Özdemir, Cemil Kalyoncu, Vahap Angur, Osman Kurum.

Gençlik ve Spor Komisyonu : Ayhan Yılmaz, Osman Sezer, Nur Şentürk, Ahmet Malkoç, Sinan Çeper.

Öte yandan, 1.Başkan vekilliğine Selamet Güner, 2.Başkan vekilliğine Şenay Önder, Meclis katipliklerine Osman Sezer, Ahmet Hüseyin Çelebi, Encümen üyeliklerine Sedat Çelik, Talip Demir ve Ahmet Malkoç seçildiler.

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI 2 MAYIS’TA

Gebze Belediyesi’nin ikinci meclis toplantısı 2 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

AdminAdmin