SİYASET
Giriş Tarihi : 15-03-2023 14:09

Gazeteci Caner Pesen yazdı

Gebzeli gazeteci Caner Pesen, Ak Parti Kocaeli Milletvekili aday adaylığını açıklayan Özlem Kozankurt'u yazdı

Gazeteci Caner Pesen yazdı

Siyasete gönül verenlerin, emeğini, vaktini ve naktini koyanların mutlaka kişisel kariyer planları ve hedefleri de olur, bunun olması da gayet doğaldır.

Siyasi partilerde görev alanlar, kendi kariyer planlamasını yapanlar, çapları ve güçleri oranın da hedefler belirler, kimileri için mahalle temsilciği hedeftir, kimileri için belediye meclis üyelikleri, bazıları için yönetimler de yer almak, kimileri de belediye başkanlıkları ve milletvekillikleri gibi hedeflerle yola çıkarlar.

14 Mayıs’ta Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri var ve gönlünde Milet’e vekillik yapmak isteyenlerin sahne aldığı bir süreçten geçiyoruz.

İki ayrı ittifakın yarışacağı seçimler de Millet İttifakı adayını henüz yeni belirlemişken, seçime nasıl bir liste ile girileceği, izlenecek yol haritası henüz tam kesinleşmediği için Millet İttifakı aday adayları temkinli.

Cumhur İttifakı’nın AK Parti ayağında ise ciddi bir hareketlilik söz konusu.

Bölgemizden aday adayı sayısı şuan 20’ye yakın, Kocaeli genelinde 50 civarında aday adayı var.

Eski İlçe Başkanları, eski Belediye Başkanları, eski ama eskimeyen yöneticiler, AK Parti de ciddi aday adayı furyası var.

Bu adaylardan birisi de Özlem Kozankurt.

Bölge de geniş kesimler tarafından tanınan ve saygı duyulan bir isim olan Özlem Kozankurt, kurulduğu günden itibaren AK Parti’ye ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a gönül vermiş bir isim, İlçe Yönetimlerinde de görev yaptı, partisine her alanda da hizmet verdi.

Pozitif enerjisi, çözüm odaklı ve iş bitirici kişiliği ile hem bölgesine, hem de partisine önemli katkıları olan bir isim.

Siyasette ki hedefi de tek, Milletvekili olmak.

Bir önce ki dönem de aday adayı olmuştu, bu kez de aday adayı.

Başarılı bir iş insanı, örnek bir anne ve kadın hakları konusunda duyarlı, girişimci bir isim.

Kadın kimliğinin yanı sıra Vekillik sıralamasında önemli bir kriter olan Kars kimliğine de sahip Özlem Kozankurt.

Kocaeli’de en kalabalık nüfusa sahip olan Kars (Ardahan ve Iğdır ile hep bir bütün olarak görülmektedir) AK Parti iktidarı döneminde, ne yazık ki istediği ilgiyi ve değeri bir türlü göremedi.

Karslı seçmenlerin bu nokta da bir kırgınlığı ve beklentisi mevcut.

Eğitim hayatını birinciliklerle bitiren ve iki ayrı üniversite mezunu olan Özlem Kozankurt, bu başarılarının yanı sıra Karslı hemşerilerinden de büyük destek gören, genel anlamda hemen hemen tüm hemşeri derneklerinin desteğini arkasında gören bir isim.

AK Parti de karar vericiler, liste yapanlar, hangi kriterlerle sıralama yapıyor? Bu pek bilinir olmasa da, Gebze, bu kez AK Parti’den seçilecek yerde en az üç isim bekliyor, bu isimlerden birisinin de bayan olması, Karslı olması partiye önemli bir güç katacaktır.

Temas ettiği her kesimle, küçük-büyük fark etmeksizin her yurttaş ile pozitif ilişkiler kurmayı başaran Özlem Kozankurt’un, listede seçilecek sırada kendisine yer bulması Gebze’de ciddi bir hareketlilik sağlar, daha geniş kesimlere, daha etkin hizmet etmek adına Milletvekilliği hedefleyen Kozankurt’un bu sayede de Vekillik Özlem’i son bulmuş olur.

AdminAdmin