YAŞAM
Giriş Tarihi : 04-05-2020 12:38

Fatih Sultan Gebze’de dualarla anıldı

Fatih Sultan Gebze’de dualarla anıldı

 Fatih Sultan Mehmet, vefatının 539. Yıldönümünde vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı’nda dualarla anıldı

 Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde tarihi Hünkar Çayırı’ndaki çeşme ve namazgah kısmında düzenlenen programa, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, gazeteci ve araştırmacı İsmail Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, belediye başkan yardımcıları Sedat Çelik, Selamet Güner katıldı. Koronavirüs nedeniyle sınırlı sayıda ve sosyal mesafe dikkate alınarak Fatih’in vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı’nda düzenlenen anma programı Çoban Mustafa Paşa camii imam hatibi Adem Güneş’in Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı.

BAŞKAN: FATİH BİZE BİR MODEL ÇİZDİ

Kur’an tilavetinin ardından gazeteci ve araştırmacı İsmail Kahraman, Fatih Sultan Mehmet’in devlet anlayışı, başarıları ve Gebze’deki Hünkar Çayırı hakkında bilgi verdi. Programın ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı selamlama konuşmasında, “Tüm Gebzeli kardeşlerimin Ramazanı Şerifleri hayırlı ve mübarek olsun.  Rabbim sıhhat içerisinde bayrama erişmeyi nasip etsin inşallah. Fatih Sultan Mehmet’i anmak için buradayız. Fatih çağ kapatıp çağ açtı deriz. Fatih nasıl bir çağ kapattı nasıl bir açtı gençlerimizin bunu tam anlamıyla bilmesi gerekiyor. Fatih Sultan Mehmet çağ kapattı. Çünkü zulüm vardı o günlerde, adaletsizlik vardı. Fatih adalette, insanlık derslerinde de, ilim irfan dolu bir çağı açtı İstanbul’u fethederek. Fatih Sultan Mehmet bize bir model çizmiştir. Bilim, sanat ve teknoloji kılavuzu olan bir modeldir bu. Bu sene korona virüsle mücadele nedeniyle mütevazi bir anma programı gerçekleştiriyoruz. Fatih, çağlara sığmayan çağlar ötesine müjdelenmiş bir komutan bir liderdi. Fatih Sultan Mehmet ve tarihimize mal olan kıymetlerimizin ruhları şah olsun inşallah” dedi.

FATİH’İ EVLATLARIMIZA ANLATMALIYIZ

Başkan Büyükgöz’ün ardından hitap eden GTÜ Rektörü  Prof. Dr. Muhammed Hasan Arslan,” Fatih Sultan Mehmet’in Osmanlı’da savunma teknolojisi geliştiren ilk padişahtır.  Dünya siyasetinde söz sahibi olmak adına bu önemli bir adımdır. Ülkemizde de son yıllarda yerli ve milli atılımlar sayesinde mazlum milletler bir şekilde umut olmuştur” dedi. Arslan’ın ardından hitap eden Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de, “Fatih Sultan Mehmet, Peygamber efendimizin  müjdesine mazhar olmuş bir hünkardı. İstanbul’u teknolojiyle fethetmiş. Bize düşen evlatlarımıza Fatih’i doğru anlatabilmek. Biz bunu doğru anlatabilirsek, dünya üzerinde huzuru bozan milletler payidar olamayacaklar. Allah mekanını cennet eylesin inşallah” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından program İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptırdığı dua ile sona erdi. 

 

AdminAdmin