SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-09-2019 11:33

Farabi EAH “Sertifikalı Eğitim Uygulama” yetkisi aldı

Farabi EAH “Sertifikalı Eğitim Uygulama” yetkisi aldı

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde faaliyet gösteren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT); Sağlık Bakanlığının gerçekleştirdiği değerlendirmeler sonucunda elinde bulundurduğu ‘Uygulama Merkezi’ yetkisine ek olarak ‘Eğitim Merkezi’ yetkisi de kazandı. Böylece hastanede ilgili uzmanlar tarafından uygulanan akupunktur, fitoterapi, hipnoz, kupa, proloterapi, sülük, ozon, mezoterapi gibi önemli hizmetlerin yanı sıra, düzenlenecek sertifikalı eğitim programları ile hekim ve diş hekimlerine uygulama sertifikası da verilebilecek. Bu sayede vatandaşların eğitimli ve işin ehli hekimler tarafından, ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ hizmeti alması sağlanmış olacak.

Darıca Farabi EAH Yetki Belgesi Sağlık Bakanlığı tarafından Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne verilen Sertifikalı Eğitim Uygulama Yetki Belgesi Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş’e açılış öncesi Kocaeli Milletvekili Sayın Emine Zeybek tarafından takdim edildi.

Geniş Protokol Katılımı

Gerçekleştirilen açılış programına Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Sağlık Hizmetleri İlaç Tıbbi Cihaz Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Başhekimler ve sağlık çalışanları katılım sağladı. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’ e Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi GETAT Ünitesine yaptığı katkılardan dolayı Uz. Dr. Mürsel Durmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Açılış konuşmaları ve kurdele kesimi sonrası protokol üyelerine sorumlu hekim Dr. Mustafa Çiftçi tarafından Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları konularında bilgiler verildi.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Nedir?

“Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde bu yöntemlerle ilgili yönetmelik resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre bakanlık tarafından yalnızca hekimlere ve sadece kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine yetki verilmiştir.

AdminAdmin