EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

Esnafın İzmit’e gitmesi zulüm!

Esnafın İzmit’e gitmesi zulüm!

Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Yılmaz, Çayırova ve Dilovası’ndaki esnafların vize için İzmit’e gitmek zorunda kaldıklarını bunun da esnafı mağdur ettiğini açıkladı. Yılmaz, esnaf kayıtlarının en yakın oda olan Gebze Birleşik Esnaf Odasına verilmesini istedi.

Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Yılmaz, basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, önceden Çayırova ve Dilovası’nın yeni açılan işyerlerinin kayıtlarının Odaya yapıldığını, fakat ilçe olmalarından sonra burada faaliyet gösteren yeni iş yerlerinin kayıtlarının kendilerinden alınıp İzmit’e verildiğini söyledi. Yaşanan durumdan dolayı Çayırova ve Dilovası’nda faaliyet gösteren üyelerinin mağdur edildiğini ileri süren Yılmaz; “ Çayırova ve Dilovası’nda daha önceden faaliyet gösteren ve kayıtları odamızda bulunan üyelerimiz vize yaptırmak için İzmit’e gidiyor.

İŞ YERLERİNİ KAPATMAK ZORUNDA KALIYORLAR

İzmit’e gittiklerinde esnafların rızaları dışında Kocaeli Esnaf Sicil Müdürlüğü tarafından vizeleri odamızdan alınarak Kocaeli’ndeki odalara nakilleri yapılıyor. Üyelerimiz 4TL’lik bir fiş almak için İzmit’e gitmek zorunda kalarak 6TL gidiş 6TL’e geliş olmak üzere 4TL’ lik bir fiş için 16TL ödemek zorunda kalıyor. Bunun yanında iş yerlerini de kapatmak zorunda kalıyorlar. Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğü esnafa yardımcı olması gerekirken yapılan bu uygulama ile esnafı mağdur ediyor.

KAYITLAR BİZE VERİLSİN

 

Çayırova ve Dilovası’nda faaliyet gösteren üyelerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi istiyoruz. Bizler Çayırova ve Dilovası’da meslek odası olmadığından buradaki esnaf kayıtlarının en yakın oda olan Gebze Birleşik Esnaf Odasına verilmesini istiyoruz. Böylece esnafların mağduriyeti ortadan kalkacaktır. Öte yandan biz bu uygulamanın en kısa zamanda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkar Genel Müdürlüğü tarafından bir genelge yayınlayarak bu duruma son vermesini istiyoruz”

AdminAdmin