GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

Ergenekon davasını yorumladı!

Ergenekon davasını yorumladı!

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Ergenekon davasında alınan kararların düşündürücü olduğnu söyledi. Dün Silivri’ye de giden Kaplan, bu kararlarla halkın hukuk sistemine olan güvenirliğinin azaldığını ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı. Kaplan, “Türkiye’de 20 yıldır terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Genel Kurmay Başkanının  silahlı terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmaktan yargılanması, Ergenekon adı verilen davanın içerisinde bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri, bir taraftan üniversite öğretim üyeleri, dekanlar, basın mensupları, köşe yazarları, siyasi parti temsilcileri ve aydınlar varken bir taraftan da faili meçhul cinayetlerinde adı geçen, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi saldırılarında adı karışanların aynı sistem tarafından organize edildiğinin ifade edilmesi son derece yanlıştır” dedi.

Kaplan, şöyle devam etti:

“Dün Silivride’ydim. Mahkemenin aldığı karar gerçekten düşündürücü. Adaletin herkes için eşit sağlanmadığı, davada bazı sanıkların halen daha savunmasını bitiremediği, tanıkların dinlenmediği hep kurgu yöntemiyle oluşturulan bir ceza sisteminin hukuka zarar verdiği ve  ayaklar altına aldığı, hepsinden önemilsi insanların artık hukuk sistemine olan güveninin kaybolduğunun ifadesidir. Umuyorum ki bu hukuksuzluk yargıtay tarafından düzeltilir ve insanların adalete olan güvenleri tekrar sağlanır.”

Chp olarak bu hukuksuzluğun karşısında olduklarını ifade eden Kaplan, “Bunların mutlaka düzeltilmesi konusunda yasal çerçevede mücadele edeceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Olumsuz olaylarda adı geçenlerin tarafsız ve güvenilirliği olan hukuk sisteminde yargılanmasına karşı değiliz ancak siyasetin vesayeti altındaki ve siyasi iktidarın istekleri doğrultusunda yönlendirilmiş bir hukuk ve ceza sistemine karşıyız. Umarım hükümet yetkilileri bu yanlıştan kısa sürede döner” dedi.

AdminAdmin