GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-01-2024 10:38

Ensar Öğüt sağlık ocağını yenileyecek

CHP’nin Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt tarafından 1999 yılında Gebze’de yaptırılan ve kendi isminin verildiği Ensar Öğüt Aile Sağlığı Merkezi yıkılarak yerine daha moderni yapılacak.

Ensar Öğüt sağlık ocağını yenileyecek

Aile Sağlığı Merkezi’nde yeni bina projesiyle ilgili olarak açıklamalar yapan Ensar Öğüt şunları ifade etti:

‘’1999 yılında Gaziler Mahallesi’nde yaptırdığımız ve daha sonra Sağlık Bakanlığına devrettiğimiz Ensar Öğüt Aile Sağlığı Merkezi geçen 25 yıllık zaman içinde deforme oldu, eskidi. 25 yıllık çeyrek asırlık bir yatırım. Bu nedenle de yenilemek gerekiyordu. Tabii ben sağlık ocağını yapıp Sağlık Bakanlığına da devrettim benim ismimle birlikte. Bir süre önce Sağlık Bakanı ile görüştüm. Şu andaki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bina için yardımcı olun buraya iki katlı bir bina yapalım dedim.

Bu Aile Sağlığı Merkezine günde 1.500'e yakın rahatsızlıkları ve muayene için geliyor. Burada 5 doktorumuz var ebe ve hemşiremiz var. İnsanlar daha iyi tedavi olsun diye Aile Sağlığı Merkezi’ni yıkıp yenisini iki kat olarak yapacağız. Projemiz hazırlandı, ihale yapıldı ve inşaat için hazır hale geldi.

Yeni Aile Sağlığı Merkezi projemizde gördüğünüz gibi doktor odaları, muayene odaları var işte burada görüyorsunuz.

Aile Sağlığı Merkezi’nin yeni binasının inşaatına en kıza zaman içinde başlayacağız ve 6 ay içinde bu yıl bitmeden tamamlayacağız’ ’dedi.

Ensar Öğüt, 1999’da yaptıkları Aile Sağlığı Merkezine katkıları nedeniyle Gaziler Mahallesi Muhtarı Metin Topçu’ya teşekkür etti.

AdminAdmin