SİYASET
Giriş Tarihi : 02-09-2019 09:17

EMEPten 1 Eylül açıklaması

EMEPten 1 Eylül açıklaması

EMEPten 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması: "Halklar Savaş, Yıkım ve Düşmanlık Değil; Barış, Demokrasi ve Kardeşlik İstiyor."

Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı. “Halklar Savaş, Yıkım ve Düşmanlık Değil; Barış, Demokrasi ve Kardeşlik İstiyor” başlıklı açıklamada Suriye ve bölgedeki çatışmalara işaret edildi. Sekiz yılı geride bırakan Suriye savaşında rejim değiştirmek isteyenlerin, sözde halka insanlık ve demokrasi vaadinde bulunduğuna dikkat çeken Erkan, “Tıpkı daha önce Afganistan, Irak ve birçok askeri işgal altındaki ülkelerde olduğu gibi bu “haydut devlet” uygulamalarının yıkım, ölüm, yoksulluk, göç ve acıdan başka getirisi olmadı” dedi. 



KÖR MACERALARA SÜRÜKLENMEYE HAYIR


Uygulamaya konan kayyum uygulamalarında da tepki gösteren EMEP İl Başkanı Erkan, “Savaş ve inkar siyasetinin hak ve irade tanımazlığın bir uzantısı kayyum atamaları gerekçeleri kimseye inandırıcı gelmemekte, kabul edilmemektedir. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Türkiye emekçileri olarak kör yeni maceralara sürüklenmek istendiğimizi her yerde haykırıyoruz” ifadelerini kullandı. Erkan, ülke içinde ve sınırlar ötesinde harekatlara son verilmesi çağrısını yineleyerek “Suriye’de ve bölgemizde tüm emperyalist güçler ve yabancılar askeri varlıklarına son vermeli, geri çekilmelidir” dedi.

AdminAdmin