SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 09-07-2020 11:12

EMEP'ten iki başkana eleştiri

EMEP'ten iki başkana eleştiri

Emek Partisi (EMEP) İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi'nin Kocaelispor üzerinden yarışa girmesini eleştirdi:  "Partimiz, belediyelerin kendi işlerine bakmalarını ve birbirleriyle yarışmak yerine halk için harcama yapmalarını istemektedir."

 

EMEP İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi'nin Kocaelispor'un şampiyonluğu üzerinden birbirleriyle yarışa girerek yaptıkları harcamaları eleştirdi. Kocaelispor'un şampiyonluğunu kutlayan Deniz, "Kentimizin futbol takımı Kocaelispor’un, 3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluğunu ilan etti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ligleri tescil etmesinin ardından Kocaelispor 2. lige çıkmayı hak kazandı. 8 yıl aranın ardından 2. lige çıkan kentimizin takımını tebrik eder, Süper Ligde fırtına gibi estiği o eski günlerine çok çabuk kavuşmasını canı gönülden isteriz" dedi. 

 

"HARCANAN PARALARIN HESABINI KİM VERECEK?"

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi’nin Kocaelispor üzerinden yürüttüğü “En çok ben Kocaelisporluyum, en çok ben seviyorum” yaklaşımının tartışılması gerektiğini söyleyen Deniz, "Adeta yarışa girmişçesine; İzmit’te üst üste asılan bayraklar, afişler, direkler, Yürüyüş Yolu üzerinde yapılan platformlar, vapur, otobüs ve tramvay giydirmeleri… Böyle bir pandemi dönemde harcanan bu paranın hesabını kim soracak, kim verecek? Kocaelispor için yapıldığı söylenen bu harcamaların kaynağı nedir? Peki, belediye kaynağı ile yapılan bu harcamalar hangi kalemler ile yapılmaktadır ve ne kadar harcanmıştır? Bu harcamalar; sporu destekleyen, alt yapıyı güçlendiren, gençlerin spor yapmasına olanak sağlayan alanlar için kullanılamaz mıydı? Gayet de tabi kullanabilirdi ama belediye başkanları bu harcamalarla kendi reklamlarını da yapmaktan geri durmadığı için bu yarışı sürdürmeye devam etmektedirler. Kocaelispor üzerinden yürütülen bu yarışı bırakın" ifadelerini kullandı. 

Belediyelerin halk için harcama yapmasını gerektiğini vurgulayan Deniz, "Belediyeler kamu kurumlarıdır. Şu ya da bu kulübün amigosu olamazlar. Her bir vatandaşın gönlünde bir kulüp olabilir, onun sevgisini yaşıyor olabilir ama kurumlar kulüp taraftarı olmamalıdır. Kurumların kulüp taraftarı olması mahalle baskısına yol açacaktır, bunu onaylamıyoruz. O yüzden partimiz, belediyelerin kendi işlerine bakmalarını ve birbirleriyle yarışmak yerine halk için harcama yapmalarını istemektedir" dedi. 

AdminAdmin