GÜNDEM
Giriş Tarihi : 28-02-2023 10:20

EMEP Kocaeli'den Kızılay'a tepki

Kızılay’ın çadır ve konserve satışının ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Emek Partisi, “Deprem gibi bir felaketin içinde bile kâr-zarar hesabı yapmaktan utanmayan sorumlular yaygın ve tipik bir figür haline geldiler. Kurumun kirli ilişkileri açıklansın, yöneticileri görevden alınsın” dedi.

EMEP Kocaeli'den Kızılay'a tepki

Yapılan açıklamada;

“11 ilde büyük yıkıma neden olan Maraş merkezli depremlerin ardından geç gelen kurtarma çalışmaları tepki çekerken bölgedeki çadır eksikliği ise halen çözülebilmiş değil. Bölgedeki depremzedelerin çadır dahil birçok temel ihtiyacı sürerken, Kızılay’ın Ahbap'a depremzedeler için 46 milyonluk çadır sattığı ortaya çıktı. Kızılay’a tepki yağarken, Haluk Levent, Kızılay’ın Abbap’a konserve de sattığı açıkladı. Kızılay başkanı Kerem Kınık’ın çadır satışını ‘olay büyütülecek bir hadise değil’ diyerek savundu. Halk dondurucu soğukta çadır, enkaz altında ve başında destek ve yardım beklerken Kızılay elindeki çadırları parayla satmıştır. Deprem gibi bir felaketin içinde bile kâr-zarar hesabı yapmaktan utanmayan sorumlular yaygın ve tipik bir figür haline geldiler. Bugün artçı sarsıntılar durmadan, depremzede üzerinden siyasi ve ticari rant elde etmek için temel atmaya kalkan bir iktidar zihniyeti Kızılay’ı da bu duruma düşürmüştür. Bugün on binlerce insanın cansız bedeni sermaye birikimine, ticarete, kâr arsızlığına bir kez daha feda ediliyor.”

Göz yummayacağız

Kızılay ve AFAD bütün hesaplarını şeffaflık ilkesi temelinde açıklamalı, yöneticileri görevden alınmalıdır. Halkın parasını, birikimini, yardımlarını kendi çıkarları için satan, kendi serveti gören, şirketlere aktaran yöneticiler yargılanmalıdır. Kızılay siyaset ve ticaretten elini çekmeli iktidarla mesafe koymalı; yasal statüsü içinde faaliyet yürütmelidir.

AdminAdmin