GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-07-2019 06:37

Emeklilikte Yaşa Takılanlar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar

Olağanüstü genel kurulda federasyonlaşma kararı alan ve Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdüren Emeklilikte Yaşa Takılanlar SYDD’nin Gebze Derneği de yaptığı yazılı basın açıklaması ile emekliliğin yük değil hak olduğunu açıkladı.

Gebze Derneği’nin Başkanı Engin Dengiz,  Başkan Yardımcısı Özgür Kotan

Genel Sekreter Selçuk Süzen, Sayman Nuh Erdoğan Erdoğan, Basın Danışmanı Gürcan Yüceak, Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nin mağduriyetlerin giderilmesi için açıldığını ifade ettiler.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

 İlk dernekleşen Gebze Derneğimiz olmuştur.Derneğimiz  üyelerimizle birlikte Yılmadan yorulmadan, bıkmadan, usanmadan kararlılıkla mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edecektir inanıyoruz birlikte başaracağız birlikte kazanacağız. Prim gününü doldurduğu halde yaş beklemek zorunda kalan milyonlarca insan var. Bu ciddi bir mağduriyet, Çok basit bir yasal düzenlemeyle derhal çözülebilir ve çözülmesi gereken bir durumdur" Hükümetin EYT sorunu karşısında kör ve sağır bir yaklaşım içinde olduğunu   "EYT mücadelesi eninde sonunda kazanılacaktır. Hatta kazanılmış da bir mücadeledir. Çünkü bütün Türkiyenin vicdanında kazanılmış bir mücadeledir.EYTnin maliyet tartışması haline getirilmesi kabul edilemez. Emeklilik bir maliyet, yük değil, bir haktır. Bu ülkede yaşayan herkes için. Devletin de temel sorumluluğu ve görevidir.

 Biz bu vatanın öz evlatları mağduriyetimizi haykırırken, ilgisiz kalınmayacağına inancımız tamdır.Bu onurlu hak arayışımızda sesimizi duyun.”

 

AdminAdmin