GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2013 10:24

Duyarlılık yürüyüşüne duyarsızlık!

Duyarlılık yürüyüşüne duyarsızlık!

17 Ağustos depreminin 14’üncü yıldönümünde, büyük felaketin merkezi olan İzmit’te depreme duyarlılık yürüyüşü gerçekleştirildi. TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen etkinliğe katılımın düşük olması, hayal kırıklığı yarattı.

Etkinlik için gece yarısı saat 02.00’de İzmit Merkez Bankası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde meşalelerle İzmit Fethiye Caddesi’nden Anıtpark’a kadar yaklaşık 3 kilometre yürüdüler.

Anıtpark’ta yapılan konuşmalarda ise deprem felaketinin acı izleri anlatıldı ve depremin basit bir tabiat olayı olmasına rağmen çürük yapılar nedeniyle felakete dönüştüğü vurgulandı.

Ellerindeki afiş ve pankartlarla hükümeti, depreme karşı harekete geçmeye de çağıran vatandaşlar, saatler 03.02’yi gösterdiğinde depremde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Depreme duyarlılık yürüyüşüne, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Depremzedeler Derneği Başkanı Nimet Taşköprü, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Depremde Kocaeli’nden on binlerce insan yaşamını yitirdi ve o acı halen daha yüreklerimizde. Her yıl depremin meydana geldiği 17 Ağustos’ta anma etkinliği düzenleniyor. Ancak TMMOB tarafından düzenlenen bu etkinliğe katılımın oldukça düşük olması, hayal kırıklığı yarattı. Öte yandan, etkinliğe katılmak için Nevşehir’deki yoğun programını bırakıp gelen CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’ın anonsunun bile yapılmaması yadırgandı.

AdminAdmin