Siyaset
Giriş Tarihi : 22-10-2019 11:19

Dursun'dan Mermerciler açıklaması

Dursun'dan Mermerciler açıklaması

Hırsıza emanet edilmez!

 

CHP Gebze eski ilçe başkanı Recep Dursun, mevcut ilçe başkanı Musa Yılmaz’ın Mermerciler fuarı ile ilgili yaptığı basın açıklamasına, düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi.

Söz konusu projenin 2016 Mart ayında Kocaeli Büyükşehir’de oldu-bitti ile kabul edildiğini söyleyen Dursun, “2015’deki ilk mecliste Mermerciler fuarı ismi geçmiyor. Hiç kimseye danışmadan, sormadan Gebze’den habersiz bir şekilde bu kararı aldılar. Bakanlık ve Büyükşehir düzeyinde alınan bu karar ile Gebze yok sayıldı. Biz de bilgilendirilmedik. Bizim suçlanmamız yanlış. Eğer suçlu aranacaksa bu projeyi hazırlayanlar ve destekleyenlerdir” diye konuştu.

 

Kucağımızda bulduk

 

Dursun, bu projeyi CHP olarak kucaklarında bulduklarını belirterek, “Gebze meclisindeki görüşmelerde biz dedik ki, bu yeri bize sormadınız dayatmayla proje getiriyorsunuz, kabul ettirdiniz. Biz CHP olarak fuar alanlarına karşı değiliz. Ben şahsen isterim ama tam anlamıyla fuar alanı. Gebze’de üretilen ürünlerin uluslararası ticaret arenasında teknoloji gelişimini sağlayacak fuarlar. Anadolu yakasında fuar alanı yok. Kente vizyon sağlar ama ranta dönüşmeyen fuar alanı istiyoruz ama bize sorulmadan dayatılan bir yer var. Bunun farklı gösterilmesi yanlıştır” dedi.

Dursun, şöyle devam etti:

“O dönem yapabileceğimiz 1/5000’lik projenin ranta dönüşmesini engelleyecek yasalar koydurmaktı. Mücadele verdik. Üretim, depolama, lojistik olmayacak dedik. Sağlık, eğitim alanları olacak dedik. Yapılaşmayı yarıya indirdik.  O dönemin proje danışmanı şimdiki başkan Zİnnur Büyükgöz’dür. CHP kucağında bulduğu bu proje yüzünden suçlanamaz” dedi.

Açılan davanın ve yürütmeyi durdurma kararının doğru olduğunu ifade eden Dursun, bu projenin iptal edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

 

Neşe Çetiner Celep daha önce karşı gelmedi

 

Bazı isimlerin kahramanlaştırıldığını iddia eden Dursun, “O meclis üyesinin görevi. Yapması gereken bir şeyi yaptığı için kahraman olamaz. Biz o kadar dava açtık, kahraman olmadık. O meclis üyesi Neşe Çetiner Celep’in daha önce grup kararı da var olumsuz kararı bulunmadı. Kocaeli Büyükşehir belediyesinde 2016’da alınan kuruluş kararında Neşe Çetiner Celep’in görevi il başkan yardımcısıydı aynı zamanda. İlçe başkanına bilgi vermedi. Gebze belediye meclis üyesiydi, bilgi vermedi ve karşı gelmedi” dedi.

 

O gazete neden yazmıyor?

 

Dursun, kendi partililerine uyarıda bulunarak, "Lütfen açıklamalarınıza dikkat edin. Bu projenin anası da, babası da, ebesi de belli. Gebze'de bu proje için ikna ziyaretleri yapan mevcut başkan Zinnur Büyükgöz'dür"dedi.

Dursun, Gebze'deki bazı gazeteleri de eleştirerek, "GebzeGazetesi geçmişte bir haber yapmıştı, İkna odasının başında Zinnur Büyükgöz var diye. Şimdi Zinnur Büyükgöz belediye başkanı, neden yazmıyorlar? Muhataplarına ve bakanına hesap sormayan, Tahir beyi öven gazeteciler kalkmış CHP'ye hesap soruyorlar. Herkes haddini bilecek..." dedi.

AdminAdmin