EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-01-2014 04:02

DÜNYA Gazetesi, yeni yüzüyle Gebzede

DÜNYA Gazetesi, yeni yüzüyle Gebzede

1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Kocaeli bölgesinde yeniden yapılanma kararı alan Dünya Gazetesi,  güçlenen yeni kadrosuyla Gebze Ticaret Odası karşısındaki yeni yerinde.

Yeni oluşumla birlikte daha önceden bölgede görev yapan Mehtap Akbaş Çiftçi Kocaeli Bölge Temsilciliği görevine atanırken toplam 16 kişiden oluşan haber, abone, reklam ve dağıtım kadrosu da güçlendirildi.

Kendisinin son 5 yıldır İzmit bölgesinden sorumlu olduğunu ancak 2003-2008 yılları arasında görev yaptığı Gebze’yi de iyi bildiğini ifade eden Dünya Gazetesi Kocaeli Bölge Temsilcisi Mehtap Akbaş Çiftçi, ekonomi haberciliğinde iddialı olduklarını söyledi.

Gerek sahip olduğu sanayi potansiyeli gerekse coğrafik açıdan önemli bir bölgeyi devraldıklarına dikkat çeken Mehtap Akbaş Çiftçi,  “Bu bölge Türk ekonomisine yön verdiği gibi küresel alanda da ciddi bir oyuncu.İmalat ve ihracatta söz sahibi. Ev sahipliği yaptığı çok sayıda yabancı sermayeli firmanın yanısıra aynı zamanda da KOBİ cenneti. Dünya Kocaeli olarak amacımız ekonominin görünen ve görünmeyen tüm aktörlerini olabildiğince doğru ve yalın bir şekilde okuyucularımıza tanıtabilmek. Bu doğrultuda ticaret ve sanayi odaları ve meslek örgütleriyle sürekli temas halinde olacağız. Ayrıca, önceliğin yıllardır ekonomiye verilmesi sebebiyle Gebze sosyal açıdan oldukça ihmal edilmiş bir ilçe. Bu alanda yaşanan sıkıntıları da yerel yönetimlerle temas kurarak, insan ve çevre odaklı yaklaşımımızdan taviz vermeden takip edeceğiz” dedi.

2014 yılında farklı projelere imza atmak istediklerini dile getiren Çiftçi,  şunları söyledi: “Dünya Gazetesi 33 yılından bu yana ekonomi haberciliği alanında hizmet veren bir gazete. Okuma oranının onbinde bir olduğu bir ülkede bağımsız bir ihtisas gazetesinin uzun yıllar ayakta kalması ve böyle bir başarıya ulaşması gazetecilerin ancak işine duyduğu saygısı ve  özverisiyle mümkündür. İnternet kullanımı her ne kadar yaygın olsa da benim görüşüm ihtisas haberciliğinin önemi hiçbir zaman yok olmayacak. ‘İçerik kraldır’ sözünden hareketle sadece bugünü değil geleceğe dair öngörülerimizle de bölgeye ve sanayicisine yön vereceğiz.”

FOTOĞRAFALTI: Mehtap Akbaş ÇİFTCİ yönetimindeki Dünya Gazetesi Kocaeli Temsilciliği’nde  Ergün Kara, Ezgi Kurun, Hasan Teke ve Gamze Kocabıyık görev yapıyor.

AdminAdmin