EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-10-2014 08:17

Dünya devi Dilovasında hizmete girdi

Dünya devi Dilovasında hizmete girdi

Dünya genelinde 190’ın üzerinde fabrikası bulunan BODYCOTE Türkiye’deki yeni fabrikasının açılışını, Dilovası İMES OSB’de gerçekleştirdi. 4 milyon Euro yatırım maliyeti ile 3 Bin Metre kare açık 4 Bin metre kare kapalı alan üzerine kurulan BODYCOTE ISTAŞ Dilovası tesisleri düzenlenen bir törenle açıldı. Isıl işlem konusunda uyguladıkları teknoloji açısından dünyanın en ileri ülkeleri ile rekabet edebilecek seviyede olduklarının altını çizen BODYCOTE Genel Müdürü Barış Telseren, firma hakkında bilgiler verdi. Barış Telseren, ”Istaş Isıl İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş.1979 yılında İzmir’de 4 kişinin ortaklığı ile kurularak faaliyete geçti. 1982 yılında İstanbul’da 1983 yılında Ankara’da ve 1990 yılında ise Adana ile Bursa’daki tesislerini devreye soktu. 2006 yılına kadar bu sistemle faaliyetlerini sürdüren kuruluşumuz, aynı yıl içinde ısıl işlem konusunda dünyaca ünlü İngiliz merkezli BODYCOTE firması ile ortaklığa giderek, kapasite, teknoloji ve pazar payı konusunda önemli gelişmeler elde etmeyi başarmıştır” diye konuştu. Tesisin açılış törenine Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, BODYCOTE Kuzey ve Güney Avrupa Başkanı Paul Clough, BODYCOTE İŞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adem Telseren, Genel Müdür Barış Telseren ve fabrika yöneticileri katıldı.

 

EN KALİTELİ IŞIL İŞLEMİ YAPIYORUZ
Kısa bir konuşma yapan BODYCOTE İŞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adem Telseren, “ISTAŞ’ı beraber kurduğumuz arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Türkiye’ye ışıl işlemi öğrettiler ve bu gördüğünüz eserin ortaya çıkardılar. Böyle bir tesisi Türkiye’ye kazandırdığı için ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye’ye olan inançları için de onlara teşekkür ediyorum. Dünyada en kaliteli ve en ışıl işlem işlemini yapıyoruz. Bize bu gururu yaşatan bu imkanları sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
SEKTÖRÜN DEVİ
Telseren, “Dünya ölçeğinde 26 değişik ülkede yaklaşık 190 işletmesiyle ile faaliyet gösteren BODYCOTE firması bilindiği üzere, ısıl işlem konusunda sektörünün adeta deyim yerinde ise dünya devi olarak adlandırılmaktadır. Sektörde önemli bir pazar payına sahip olan BODYCOTE’un yıllık toplam cirosu 1 milyar Euro’nun üzerinde seyretmekte. 2006 yılında ortaklık kuran işletmemiz, yüzde 80 BODYCOTE, yüzde 20 ise Istaş ortaklığı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Isıl işlem konusunda en üst segmente uygulama gerçekleştiren firmamızın Türkiye genelindeki pazar payı ise yüzde 20-25’lerde seyretmektedir” dedi.

AdminAdmin