YAŞAM
Giriş Tarihi : 16-01-2022 10:28

Dilovası’nda imzalar işçiler için atıldı

Dilovası’nda imzalar işçiler için atıldı

Dilovası Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında bir süredir süren toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sona erdi. Sözleşme sonunda yüzde 80’e yakın zam müjdesi belediyede bayram havası yarattı.

Dilovası Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler sonrası işçilerin yüzü güldü. Bir süredir devam eden görüşmelerde Başkan Şayir ve Genel İş Sendikası arasında mutabakatın sağlanmasının ardından, toplu sözleşme töreni için Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir araya gelindi. İmza törenine Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Dilovası ilçe Başkan vekili Av. Fevzi Karadaş, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Demiray, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük ve işçiler katıldı.

YÜKSELEN ŞEHİR DİLOVASI’NI İNŞA EDİYORUZ 

Emeğin, emekçinin ve tüm çalışanlarının yanında olan Başkan Şayir yaptığı konuşmada “Bizim için hepiniz çok kıymetlisiniz. Hepimizin sorumlulukları var. Halkımıza karşı sorumluluğumuz var. Biz bu sorumluluklarımızı en iyi şekilde yapmak için çaba sarf edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen yaklaşık 3 yıllık süreçte hep birlikte çok güzel hizmetler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. 3 yılda Dilovası’nda büyük bir değişim yaşandı. Bu değişim ile yeni Dilovası’nı hep birlikte inşa ediyoruz. Siz görevinizi en iyi şekilde yaptığı sürece bizim yükümüzü hafifleteceksiniz. Bizde enerjimizi ilçemize daha güzel projeler yapmak için çalışacağız. Yükselen Şehir Dilovası’nı inşa ediyoruz. Sizden istediğimiz işinizi bugüne kadar olduğu gibi özveri ile yapmanız.  

YÜZDE 80 ZAM 

Kocaeli’de ki belediyeler içerisinde en yüksek rakamı vermeye çalıştık. Hepinizin daha iyi bir maaşla, refah seviyesi yüksek bir ortamda yaşamanızı istiyorum. Geçtiğimiz yıl verdiğimiz yüzde 95’lik zammın ardından bugünde yüzde 80’e yakın bir zamla emekçi kardeşlerimizi ve ailelerini mutlu etmeye çalıştık. Biz elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik. Sizden de ricam ekmeğinize sahip çıkın. Yapılan toplu sözleşmenin çalışan arkadaşlarımıza, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ 

Törende Başkan Şayir’in ardından söz alan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, yaptığı konuşmasında “Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir, göreve geldiği günden bu yana her zaman işçiden ve emekten yana bir tavır göstermiş ve işçi arkadaşlarımıza hep yardımcı olmuştur. Özellikle belediyelerde yaşadığımız işçi arkadaşlarımızın maaş gecikme sıkıntısı Başkanımız sayesinde Dilovası’nda yaşanmamıştır. İşçi kardeşlerimiz alın teri kurumadan emeklerinin karşılığını almıştır. İşçi arkadaşlarımızla yakından ilgilenen başkanımızın emekten yana olan anlayışı sendikamız tarafından her zaman takdir görmüştür.

İŞÇİ DOSTU BAŞKAN 

Gelinen noktada bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerimizde de işçi dostu başkanımız elinden geleni yapmış ve işçimizden yana göstermiş oldu tavırla belediyede ki arkadaşlarımızın yüzünü bir kez daha güldürmüştür. Dilovası’nda çalışan kardeşlerimiz, bundan sonra ki süreçte de başkanımızla omuz omuza daha güzel hizmetler yapacaklarına inanıyorum. Genel İş Sendikası olarak Başkanımıza ve ekibine emekçi kardeşlerimize göstermiş olduğu destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.”dedi. 

SÖZLEŞMEDE BAYRAM HAVASI 

Konuşmaların ardından sendika başkanı Küçük, Başkan Şayir ve DİLBEL Şirket Müdürü İhsan Şanlı’ya teşekkür plaketi takdim ederken, program sonunda işçiler sözleşme sevinçlerini bayram havasında halaylar çekerek kutladılar.

 

AdminAdmin