GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-08-2023 11:31

Dilovası Belediyesi işçilerinin maaşları meclis gündeminde

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Dilovası Belediyesi işçilerinin zam talebini TBMM’ye taşıdı.

Dilovası Belediyesi işçilerinin maaşları meclis gündeminde

Türkkan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi. Türkkan’ın önergesi ve Bakan’a sorduğu sorular şu şekilde:

Kocaeli Dilovası Belediyesi’nde çalışan işçiler, maaşlarının enflasyon ve yaşam maliyetine karşı artırılmasını talep ederek ek zam isteklerini dile getirmekte, Kocaeli'ndeki diğer belediyelerin, çalışanlarının maaşlarını enflasyona karşı güncellediğini ve kendilerinin en düşük maaşı aldığını ifade ederek diğer belediye işçileri gibi haklarının iyileştirilmesini istemektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Kocaeli'ndeki diğer belediyeler çalışanlarının maaşlarını enflasyona karşı güncellemesine rağmen Dilovası Belediyesi işçilerinin en düşük maaşı aldığı doğru mudur, Dilovası Belediyesi işçilerine neden üvey evlat muamelesi yapılmaktadır?

2-Dilovası Belediyesi işçilerinin maaşlarına zam ve haklarının iyileştirilmesi taleplerine olumlu cevap verilecek midir, bu konuda ne zaman adım atılacaktır?

3-Dilovası Belediyesi işçileri hangi tarihten itibaren istedikleri haklara kavuşacaktır?

4-İşçilerin taleplerinin karşılanması düşünülmüyor ise Dilovası Belediyesi olarak yeni birtakım düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır?

AdminAdmin