GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2019 10:33

Deprem şehitleri dualarla anıldı

Deprem şehitleri dualarla anıldı

Gölcük, 17 Ağustos 1999 tarihinde, saatler 03.02’de, 45 saniye süren depremde büyük yıkım yaşamış, toplamda 18.373, depremin merkez üssü olan Gölcük’te ise 5300 kişi hayatını kaybetmişti. Büyük acıların yaşandığı, asrın felaketi olarak nitelendirilen, Türkiye tarihinin en büyük depreminin 20.yılında Gölcük’te, deprem şehitlerini anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek için bir dizi program düzenlendi.

ANMA PROGRAMINA ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Ulusal ve yerel birçok basın kuruluşunun katıldığı, TV’lerin canlı yayın yaptığı, tüm Türkiye’nin gözü kulağının 20 yıl sonra tekrar Gölcük’te anma programı düzenlendi. Deprem şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşının okunmasıyla ile başlayan anma programı, günün anlam ve önemini anlatan protokol konuşmalarıyla devam etti.

Anma programı Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla devam etti, akabinde de deprem fotoğraflarının yer aldığı GFSD Fotoğraf Derneği tarafından açılan sergi ve Kızılay’a ait stantlar gezildi. Depremin gerçekleştiği saat olan 03.02’de büyük hüzün ve gözyaşları arasında Deprem Anıtı’na Çelenk Sunumu, saygı duruşu ve dualarla program son buldu.

 17 AĞUSTOS MEZARLIĞINDA ANMA PROGRAMI

Deprem şehitlerinin kabrinin bulunduğu 17 Ağustos Deprem Şehitliğinde Saat 11.00’da anma programı düzenlendi. Depremde yakınları kaybetmiş Gölcüklülerin ağırlıklı olarak katıldığı programda, Gölcük Kaymakam Vekili Ahmet Narinoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve çalışanları ile çok sayıda ulusal ve yerel gazete temsilcileri yer aldı. Gölcük Vaizi Adnan Yıldız tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar yapıldı ve deprem şehitleri bir kez daha rahmetle anılmış oldu. Ayrıca Gölcük’ün çeşitli mahallelerinde bulunan ve deprem şehitlerin kabirlerinin bulunduğu mezarlıklarda da Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar gerçekleştirildi.  

AdminAdmin