YAŞAM
Giriş Tarihi : 19-12-2019 11:32

DASİAD’ta kişisel veri semineri

DASİAD’ta kişisel veri semineri

Darıca Sanayici ve İşadamları Derneği (DASİAD) binasında yapılan seminerde kişisel verilen korunması kanunu hakkında üyelere bilgi aktarımında bulunuldu.

2020 yılı başlangıcı ile büyük yaptırımları olacak olan Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili kanunun bilgilerinin verildiği seminerde Bilgi Güvenliği Uzmanı ISO27001 Başdenetçisi Bilgisayar Sistem Mühendisi CWSE, MCT, MCTS Mevlüt Altunterim ve DASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat İbrahim Karslının sunumu büyük ilgi ile izlendi.

Seminer kapsamında Bilgi Güvenliği Uzmanı Mevlüt Altunterim tarafından gerçekleşen sunumda kişisel verilerin korunmasının önemi ve verilerin dışarıya sızması durumunda karşılaşılabilecek tehlikelerden bahseden Altunterim, özellikle internet kullanımının yaygınlaşması ile verilerin korunması konusunda karşılaşılan tehditler, riskler ve siber saldırıları önlemek için alınabilecek önlemler konusunda bilgiler verdi. Avukat Karslı'da hukusal boyutları hakkında bilgi aktarımında bulundu.

KVKK'ya uyum sağlanması için yapılması gerekenler hakkında detayların paylaşıldığı seminerde üyeler soruları ile de konuya duyarlılık gösterdi.

Nisan 2016’da yürürlüğe giren “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ile ilgili seminer de  Avukat İbrahim Karslı tarafından kişisel verilerin korunması, saklanması ve paylaşılması hakkında güncel mevzuat ve uygulamalar anlatıldı.

Kişisel verilerin korunması meselesini ülkemizde hukuken düzenlemek amacıyla 2016 yılında çıkarılan 6698 sayılı kanun kamu hizmeti sunan ve ticari faaliyette bulunan bütün şirketler için bağlayıcı ve yol gösterici bir nitelik taşıyor.  Son yıllarda ulusal ve uluslararası dev firmaların veri edinme ve paylaşma esaslarına aykırı uygulamaları dolayısıyla giderek daha popüler hale gelen konu hem hizmet alan hem de hizmet sunanlar için büyük önem arz etmeye başladı. Bu bağlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bütün iştiraklerinde uzmanlar tarafından verilen eğitim ve seminerler sayesinde her kademe ve bölümden personelinin doğru ve eksiksiz bilgilenmesini sağlıyor.

Seminerinde konunun tarihçesi, mevcut dünya standartları ve Türkiye mevzuatı maddeler halinde örneklerle açıklandıktan sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Avukat Karslı ve Altunterim sunumunu ilgiyle dinleyen DASİAD Üyeleri karşılaştıkları durumları anlattı, çok sayıda soru yöneltti ve konu hakkında bilgilerini güncelledi.

 

 

AdminAdmin