SİYASET
Giriş Tarihi : 18-01-2024 12:21   Güncelleme : 18-01-2024 12:29

Darıca'nın ilk bağımsız adayı iddialı

Darıca'nın ilk bağımsız belediye başkan adayı olan Kadir Gedikli, 31 Mart seçimleri için iddialı konuştu. Bağımsız belediye meclis üyesi adayı Sinem Tozun ile birlikte asın toplantısı ile projelerini açıklayan Kadir Gedikli, Darıca'nın sorunlarını çözeceğini söyledi.

Darıca'nın ilk bağımsız adayı iddialı

Kadir Gedikli neden aday olduğunu şöyle açıkladı:

"Diğer tüm Başkan adayları bir partiye bağlı olarak seçime giriyor. Biz doğrudan milletin hizmetine girmek istidadı ile buradayız. Artık ayrışmak değil birleşmek niyetinde olduğumuz için bağımsız bir aday olarak seçime girdik. Dünya beşten nasıl büyükse Darıca da ikiden üçten büyüktür. Biz Darıcayı herhangi bir kademeye bağlı olmadan öncelikli Darıcamızın Muhtarları ve beraberinde Darıcalılarla birlikte yöneteceğiz. Belediyede birinin işi olduğunda bir tanıdık aramak zorunda kalmayacak. Belediye zaten onların misafirhanesi gibi olacak. Bağımsız darıca hayalimiz için bağımsız yarınlar için hakkaniyetli, adil bir hizmet anlayışı için biz varız."

 

PROJELER

Kadir Gedikli projelerini ise şöyle anlattı:

KİRADA OTURAN KALMAYACAK Öncelikli olarak geçim sıkıntısı konusunda kirada hiçbir darıcalı vatandaşımız otursun istemiyoruz. Bunun için öncelikle belediye yönetiminde oluşturulacak komisyon ile tüm kişiler tespit edilip harekete geçilecek. 

iSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK İlk önce kendimizden israfa başlamalıyız. Araştırmalara göre belediyelerde yapılan savurganlıkların sonucunda oluşan israf önüne geçilemez hale gelmiştir. Önce kendi kapımızı süpüreceğiz. Her konuda bulunduğumuz alanın bir emanet olduğunu bilerek görevimizi yapacağız. 
Belediye de tasarrufu bir pilot bölge gibi uyguladıktan sonra tüm şehirde ki önce esnaf sonra kıymetli darıca sakinlerine yansıtıp Darıcamızı Tasarrufun kenti haline getireceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DEPREM Kentsel dönüşüm konusu vatandaşın istediği gibi olacak. Belediyeye ve belediyenin önerdiği mütahitte güvensizlik konusunu ortadan kaldıracağız. -Kentsel dönüşüm geleceğimizin en büyük adımı. Eğer başaramazsak her an aklımızda olan deprem gerçeği ile karşı karşıya kalırız ve kurtarmamız gereken geleceğimiz yok olur.
Deprem konusunda tüm stklardan deprem arama kurtarma ekibi kurmalarını isteyeceğiz. Bilgisizliğin nasıl sonuçlara yol açtığını son Kahramanmaraş depreminde gördük. Bunun önüne geçmek için her kurum kendi arama kurtarma ekibini kuracak. Onlara ekipman ve eğitim konusunda AFAD işbirliği ile destek vereceğiz. Ayrıca yine deprem ile ilgili her eve bir adet acil durum deprem çantası vereceğiz. 

ÇEVREYE DUYARLI YENİ NESİLLER Çevre konusunda tüm şehrimizi uyarılarla ve bilgilendirme levhaları ile donatmak yerine konunun uzman mühendisleri ile bir araya gelip Sıfır Atık, Geri dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji konularında başrolde gençlerin kendi ailelerine anlattığı bir projeyi ortaya koyacağız. Gençlere verdiğimiz eğitimleri ailelerine anlatmalarını sağlayarak bizi uyaran ruhsuz uyarı levhaları yerine herhangi bir yanlış yaptığımızda birbirimizi bilgilendirme sorumluluğunu kazanmış bir darıca oluşturacağız. 

GELECEĞİ İNŞA EDEN GENÇLER Gençlerimizin geleceğini önemsiyoruz. Onlara kendi geleceklerini inşa etmeleri için yeterli hazırlık dönemlerini profesyonel olarak destek alabilecekleri bir “GELECEĞİN MERKEZİ” projesi ile destekleyeceğiz. Nedir bu geleceğin merkezi? Hepimiz çocukluktan biliriz. Gideceğimiz okuldan okulda alacağımız eğitim hatta bölüme bile ailelerimiz karar verirdi. Bunun yanlış olduğunu günümüzde anladık. Çocuk ilgi alanında beslenirse çok daha hızlı kreatif zihinlerini koruyabiliyor. Onları ilgi alanları konusunda ayrıştırıp aynı ilgi alanlarını hayal eden çocuklarımızla yanyana getireceğiz. Temel eğitim haricinde Geleceğin Merkezi’nde başarılı olmaları halinde hemen yanıbaşımızda ki Tubitak ve Bilişim Vadisi ile entegre projelerde yer almalarını sağlayacağız. Onlar bizim geleceğimiz. 

Sloganımız “HAK, ADALET, HİZMET İÇİN VARIZ”

Mottomuz “BAĞIMSIZ DARICA, BAĞIMSIZ YARINLAR”

Misyonumuz: Partiler elbette ülke çapında bir seçim yapıldığında önem arz etmektedir. Ama belediye seçimlerinde İl ve bölge temsilciliklerine bağlı ideolojisi olan bir belediyelerin yerine vatandaşın içinden halkın sorunlarına bir parti temsilcisi olarak değil de bir vatandaş içgüdüsü ile yönetilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bağımsız belediyelerin muhtarlar ve bakanlıklarla herhangi bir ideolojiye bağlı olmaması sebebiyle daha iyi sekronize olabileceği gibi renk ve düşünce farklılığı gibi konularda ayrışan durumlarda yapılan yaptırımlardan doğrudan vatandaşın zarar görmesinin de önüne geçebilecektir.  Vizyonumuz: Biz halk diye adlandırılan toplumun en küçük bireyi olan vatandaşlarından biriyiz. Vizyonumuzun temeli aslında doğallığımızdan ve samimiyetimizden geldiği gibi sorunlara verdiğimiz bireysel tepkimeleri toplumsal bir çağrı olarak kabul edebiliyor olmamızdan kaynaklanmaktadır.  Mevcut yapılan doğru ve yaşanılabilir çalışmaları geliştirip bir vatandaş öngürüsü ile ihtiyaçları çeşitli engelleri “birlikte yönetelim” düşüncesi ile prosedürlere takılmadan daha hızlı aşıp aylar sonra hatta yıllar sonra değil tez vakitte gerçekleştirmektir.

 

Kadir Gedikli Kimdir?
1981 yılında beş çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak Erzurum’da dünyaya geldi. 
Evli üç kız çocuğu babası. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Babasının esnaf olması sebebiyle çalışma hayatına erken başladı ve çocuk yaşlarındayken okul harçlığını çıkarmak için muavinlik, ayakkabı boyacılığı, simitçilik gibi işler yaptı. İETT’de Denetim Amirliği görevini halen yürütüyor. Emlak ve otomotiv ve gıda sektörlerinde yaptığı yatırımların yanı sıra Darıca Yeni mahalle de Restoran işletmeciliği yapmaya başladı.“Türkiye Erzurumsporlular” derneğinin kurucu üyelerinden olan Kadir GEDİKLİ,  “Darıca Aziziye Toprakkale Köyü Derneği Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyor, ayrıca Erzurum’daki bir yerleşim yerinden esinlenerek ismini verdiği “Gürcü Kapı Çay Evi, Gürcükapı Cafe ve Gürcükapı Davet” firmalarının işletmeciliğini yapıyor. 

AdminAdmin