GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

Darıcada kurban yeri şikayeti

Darıcada kurban yeri şikayeti

Darıca Belediyesi’nin bu yıl Kurban pazarı 720p yeri olarak Emek Mahallesi’ni belirlediğini öğrenen mahalle sakinleri, kurulacak kurban pazarı yerinin animasyon filmler  meskun mahal ve yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle değiştirilmesini istiyorlar.

Mahalle sakinleri, yerin değiştirilmesi için Darıca belediye korku filmi başkanlığına yönelik bir de imza kampanyası başlattı.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Darıca’da kurban pazarı yeri tartışma konusu oldu. Bu yıl kurban pazarı yerinin Emek Mahallesi’nde kurulacağını öğrenen mahalle sakinleri, imza kampanyası başlattı.

 

YÖNETMELİĞE AYKIRI

 

Belirlenen kurban yerinin meskun mahalde olduğu için yönetmeliğe aykırı olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Hayvan satış yerlerinin ruhsatlandırılma ve denetleme usul ve esasları hakkında yönetmelik gereğince (7.madde) şehir içinde meskun mahalde olmamalı, su-elektrik, telefon, kanalizasyon ve fosseptik çukuru bulunmalı. Belirlenen kurban yeri ise meskun mahalde olup yönetmeliğe aykırıdır. Kurulacak kurban pazarı nedeni ile sinek vb salgınlar yaşanmakta olup, sağlığımız tehdit altındadır. Kurban satış yerinin değiştirilmesini istiyoruz” denildi.

AdminAdmin