SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 10-12-2019 22:35

Darıca Final, Taş Mektep'i ziyaret etti

Darıca Final, Taş Mektep'i ziyaret etti

Darıca Final Okulları Sinema Sanatçısı Merhum Tarık Akan’ın kurucusu olduğu Bakırköy’deki Taş Mektep’i ziyaret etti.

Taş Mektep Okul Müdürü Dr. Ali Akdoğan’a yapılan ziyarette  eğitim-öğretim uygulamaları için bilgiler, uygulama örnekleriyle birlikte deneyimli tecrübeler karşılıklı olarak paylaşıldı.
Ziyaretin oldukça yararlı geçtiğini ifade eden Darıca Final Okulları Genel Müdürü Murat Kaya , Ortaokul Müdürü Murat Zengin, İlkokul Md. Ceyda Ramazanoğlu, Ana Sınıfı Öğretmeni Zümre Başkanı Canan Abdullatif, Sınıf Öğretmeni Zümre Başkanı Şafak Kaya, Yabancı Dil Öğretim Zümre Başkanı Melek Kaya, Türkçe Zümre Başkanı  Tolga Gökçe, Mat.Zümre Başkanı . Serkan Gönlüaçık kendi alanları ile ilgili yetkililerden bilgiler aldılar. Bölüm ziyaretleri ile uygulama örneklerini incelediler. Sınıf ve atölye ortamlarını gözlemleyerek ; işleyiş ve süreç yönetimi hakkında değerlendirmelerde bulunan heyet, bu çalışmanın okul paydaşlarına yeni ufuklar ve bakış açıları zeminini sunduğunu belirterek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.
 

EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜZERİNE İYİ ÖRNEKLER VE UYGULAMALAR
 

Eğitim-öğretim üzerine iyi örnekler ve uygulamaların ;"aile-çocuk-çevre kültürü ile" "kurum kültürü"eşgüdümlülüğü ve tamamlayıcı olmaları konusunun değerlendirildiği ziyarette asıl amacının, mutlu öğrenciler, İşini severek yapan paydaşlar, İyi planlama ,programlama ve takip, Kaliteli süreç yönetimi, Okul kültüründe bütüncül yaklaşım, Demokratik kurumsal kültür ve kimlik olduğuna yer verildi.
 

TEŞEKKÜR ETTİ


Taş Mektep Okulu'nun mutlulukla, başarı öyküsünü giderek artıran bir temel felsefesi olduğunun da altı çizilirken, Darıca Final Eğitim Kurumu Genel Koordinatörü Murat Kaya, bu çalışmanın kendilerine emekleriyle katkı sunan, tecrübelerini ,birikimlerini paylaşan başta ; Okul Müdürü Dr.Ali Akdoğan’a, İlkokul Yönetimi adına Gülşen Pekşen'e, İlkokul Yònetim adına Melek Tuzluca'ya, Ortaokul Yònetimi adına Kenan Öztürk'e Mat.Zümre Bşk.Muhtar Demirtaş'a, Türkçe Zümre Bşk.Aylin Durmaz'a Sınıf Öğrt.Zümre Bşk Ruşen Faydalı'ya, Ana Sınıfı Òğrt.Zümre Bşk.Hanife Yiğit’e, Yabancı Diller Zümre Bşk.Sena Bataklar’a teşekkür etti.
Ziyarette, Darıca final Okulları Görsel Sanatlar Òğretmeni  Gülanşa Söğüt'ün kara kalem olarak çizdiği Taş Mektep'in kurucusu sinema sanatçısı Tarık Akan’ın resmi ile teşekkür plaketi  Dr.Ali Akdoğan’a takdim edilirken, Taş Mektep Okul Müdürü Dr.Ali Akdoğan’ da, Merhum Tarık Akan ile ilgili kitaplarla birlikte Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın 2020 yılı ajandasını konuklarına hediye etti.
 

TEŞEKKÜRLER TARIK AKAN
Ziyaretle ilgili düzenlenecek raporların ilgililerle paylaşılacağını aktaran Darıca Final  Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Murat Kaya, yaptığı açıklamada, ‘’ Teşekkürler Tarık Akan... Böyle bir eserle; ülkemizin ve ulusumuzun aydınlık geleceğine eğitim sahasında da omuz verdiğin, emek harcadığın için. Teşekkürler Ali Akdoğan kardeşim. İlgine, sevgine, içtenliğine, konukseverliğine teşekkürler.
Teşekkürler Taş Mektep'in tüm paydaşlarına.’’ dedi.

AdminAdmin