GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-06-2023 12:08

Daha Temiz Marmara İçin

Bursa'da Marmara Denizi Günü'nde Kıyı Temizliği Etkinliğiyle Çevre Farkındalığı Oluşturuldu.

Daha Temiz Marmara İçin

Marmara Belediyeler Birliği'nin koordinasyonunda düzenlenen 8 Haziran Marmara Denizi Günü, Bursa'da da büyük bir çevre etkinliğine ev sahipliği yaptı. Karacabey, Mudanya, Gemlik ve İznik gibi Marmara'ya kıyısı olan ilçelerde gönüllüler tarafından kıyı temizliği gerçekleştirildi ve çevre farkındalığı oluşturuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, altyapı ve çevre projelerine öncelik vererek şehri daha sağlıklı bir geleceğe taşıma hedefinde önemli adımlar atmaktadır. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası kapsamında birçok etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, 8 Haziran Marmara Denizi Günü'nde Marmara Belediyeler Birliği ile koordineli olarak gerçekleştirilen kıyı temizliği etkinliğine de destek vermiştir. Karacabey, Mudanya, Gemlik ve İznik gibi ilçelerde gönüllüler sahillerdeki atıkları titizlikle toplayarak çevre farkındalığına katkıda bulunmuşlardır.

Karacabey'in Kurşunlu Halk Plajı, bu yıl mavi bayrak almaya hak kazanmasıyla ayrı bir öneme sahiptir. Küçük çevreciler de temizlik etkinliğine gönüllü olarak katılarak ellerine çöp torbalarını alıp sahilde buldukları atıkları özenle toplamışlar ve "sahillerimizi temiz tutalım" mesajını iletmeyi başarmışlardır. Bursa'da gerçekleştirilen bu çevre etkinliği, bölgenin temiz ve sağlıklı bir çevreye sahip olması adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

AdminAdmin