EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

D-Sign Mimarlık projeleriyle iddialı

D-Sign Mimarlık projeleriyle iddialı

Pescara’nın en ünlü mimarlık ofisi olan Studio Associato BMT’de stajını yapmış ve 2008 yılında İtalya Bologna Üniversitesi’nde bitirme projesini tamamlamış olan Yüksek Mimar Dicle Semizoğlu, eşi Evren Semizoğlu ile birlikte ofisini açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in katılımıyla D-Sign Mimarlık’ın açılışı yapıldı.

Yürüyüş Caddesi üzerinde Kobak İşhanı’nda hizmet vermeye başlayan D-Sign Mimarlık Bürosu’nun açılışına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de katıldı. Kocaeli’ye teknolojik gelişim ve değişimlere paralel olarak enerji verimli, estetik yapılar kazandırmayı hedef edindiklerini söyleyen Yüksek Mimar Dicle Semizoğlu, Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yaptığını söyleyerek, “Mimari Tasarım Programında alarak 2009-2011 yılları arasında Kocaeli’de özel bir mimarlık ofisinde çalıştım. Akabinde Altınova Belediyesi’nde Fen İşleri Mimarı ve Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan bir süre sonra eşimle birlikte Katar’da Yüksel İnşaat’ta 2 yıl boyunca Lusail adlı büyük bir projede çalışıp 2014 yılında Türkiye’ye döndük” dedi.

 

‘D-Sign’ adı altında, ‘dizayn’ anlamına gelen ofisin açılımını,  Sağlamlığın ‘S’si; İşlevselliğin ‘İ’si; Görselliğin ‘G’si; Niteliğin ‘N’si olduğunu söyleyen Dicle Semizoğlu, “Geleneksele ve yerele sahip çıkarak yenilikçi ve fonksiyonel tasarımlar uygulanması için a’dan z’ye bütün proje detaylarına önem vererek çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız projelerden konutlar, iş merkezleri ve Tavşancıl’daki Camii’nin bitirildikten sonra Kocaeli’nde ses getireceğine inanıyoruz” dedi.

AdminAdmin