GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-06-2019 09:25

CHPli kadınlardan duyarlılık

CHPli kadınlardan duyarlılık

CHP Darıca ilçe Kadın Kolları yöneticileri, geçtiğimiz günlerde Darıca’da yaşanan kadın polislere taciz olayı ile ilgili olarak Darıca Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve tacize tepkilerini dile getirdiler. CHP Darıca ilçe başkanı Gürer Yıldırım da Darıca emniyet müdürünü arayarak konuyla ilgili geçmiş olsun temennisinde bulundu.

 

Akdeniz’den açıklama

CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz ayrıca konuyla ilgili açıklama yaptı. Akdeniz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Dün akşam Darıca Bağlarbaşı Mahallesinde yoldan geçmekte olan resmi üniformalı hemcinslerimiz kadın polislerimize, sözlü tacizde bulunarak rahatsız eden, kendini bilmez ve kadın kutsallığından bihaber kişiler gözaltına alınarak suçlarını kabul etmişlerdir. Kadın özgürlüğünü kabul edemeyen, kadını her anlamda hafif, kolay, ulaşılır gören, ciddiye almayan, değersizleştiren bu kişilerin gerekli cezayı almasını diliyoruz. Varlığımız, değerimiz, el attığımız her işin başarıyla sonuçlanması buna en güzel cevaptır. İstanbul seçimlerinde kadının gücü, dayanışması ve sonucundaki galibiyetimiz de en iyi örnektir. O polislerimiz belli ki o saatte ya görev başındalar ya da görevden çıkmış evlerine gidiyorlardı. Hiç kimsenin hangi saatte, nerede, hangi şartlarda olursa olsun bir kadına böyle davranmaya hakkı yoktur, olamaz. Kadına yapılan her türlü şiddeti ve tacizi kınıyor, hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Konuyla ilgili gözaltına alınan kişilere gerekli cezanın verilmesini ve bu tür olayların son bulmasını temenni ediyoruz."

AdminAdmin