SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 20-02-2024 14:05

CHP'li başkandan istifa resti

Kocaeli Barış Gazetesi'nin haberine göre; CHP'li İzmit Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediye meclis üyeliği listesi krizi nedeniyle adaylığını geri çekme kararı aldı.

CHP'li başkandan istifa resti

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet arasında yaşanan meclis üyesi aday listesi krizi derinleşti. Hürriyet ve Ercan’ın bazı isimlerde anlaşamaması üzerine, Hürriyet’in “Ne yaparsanız yapın” diyerek masadan hışımla kalktığı ve masaya bir daha dönmediği bilgisine ulaşılmıştı. Hürriyet’in şimdi de adaylıktan istifa edeceğine dair rest çektiği öğrenildi. Şu an İzmit Belediyesinin ana baba günü kalabalık olduğu, Hürriyet taraftarlarının belediyede toplandığı ve Hürriyet’i istifadan vazgeçirmeye çalıştığı gelen bilgiler arasında.

UYUMLU BİR SÜREÇ YÜRÜTMÜŞLERDİ

Bilindiği üzere İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İl Örgütü ve milletvekilleriyle arayı bozmuş, örgütün ana kademeleriyle kavgalı duruma gelmiş, bu durum adaylığını riske sokmuş, işin içinden çıkamayan Genel Merkez, ön seçim yapma kararı almış ve Hürriyet, ön seçimden zaferle çıkmayı başarmıştı. Hürriyet, her ne kadar ilçe kongresinde Gökhan Ercan’ın karşısındaki isim olan Cengiz Çakar'ı desteklese de Ercan, başkanlık yarışını kazandıktan sonra Hürriyet ile uyumlu bir süreç yürütmüştü. İkili arasını meclis üyesi listesi açtı. Krizin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. (Kaynak Kocaeli Barış Gazetesi)

AdminAdmin