GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-03-2024 12:17

CHP’den Büyükşehir’e ‘Halil Konakçı’ tepkisi

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Halil Konakçı’nın Kocaeli Kongre Merkezi’ne davet edilmesine tepki gösterdi.

CHP’den Büyükşehir’e ‘Halil Konakçı’ tepkisi

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Bülent Sarı şunları kaydetti;

“AKP iktidarının Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve en önemli eseri olan Cumhuriyetle olan 21 yıllık hesaplaşması her geçen daha da utanç verici hale gelmektedir. Kendi varlıklarını borçlu oldukları Atatürk ve Cumhuriyete yaptıkları saygısızlıklar çizmeyi aşmıştır. Atatürk düşmanlarını bir araya getirmek için yapılan bu soytarılıklara sessiz kalmayacağımızı, bıçağın artık kemiğe dayandığını kendilerine buradan söylüyorum. Yakın tarihte hepimizin malumu olan; Tahir Büyükakın'ın, "Türkiye’yi Yahudiler kurdu" diyen bir başka vatan düşmanı Emine Şenlikoğlu’na verdiği ödül henüz hafızamızdayken; tüm bunlara ilaveten 2 Mart Cumartesi günü Kocaeli Kongre Merkezi’ni Halil Konakçı adlı Atatürk ve Cumhuriyet düşmanına tahsis eden Büyükakın’ı, bu vahim hatadan dönmeye davet ediyorum. Yaklaşık 1 hafta önce Şevki Yılmaz denen vatan düşmanının Atatürk’e ettiği hakaretlere sırıtarak amin diyen ve her seferinde Cumhuriyetimize laf söyleyen bu kendini bilmez meczup, ne yüce dinimizin bir hocası ne de bu toprakların bir evladıdır.

“ CUMHURİYETİMİZE ZARAR VEREN HERKES BUNUN HESABINI VERECEK”

“Hal böyleyken Cumhuriyet ile, Atatürk ile 100 yıllık bir hesaplaşma derdinde olan Tahir Büyükakın’a tavsiyem bu skandallara Cumartesi günü bir yenisini daha eklememesi; Cumhuriyeti, Atatürk’ü ve onun değerlerini sindirmesidir.”

Bugün bunlara imkan ve mekan sağlayarak Cumhuriyetimize zarar vermenin gayretinde olan herkes, yarın bunun hesabını Yüce Türk milleti önünde verecek, Atamızın mirası Cumhuriyet Halk Partisi örgütleride her zaman enselerinde olacaktır. “

AdminAdmin