SİYASET
Giriş Tarihi : 28-02-2024 15:01

CHP ile TİP arasında ‘meclis’ krizi

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Gebze’de aday çıkarmayacaklarını ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı destekleyeceklerini açıklamasından sonra Gebze’deki CHP seçmeninin tutumunun 31 Mart’ta sandığa nasıl yansıyacağı büyük bir merak konusu oldu.

CHP ile TİP arasında ‘meclis’ krizi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Gebze belediye başkan adaylığını açıklamasının ardından geçtiğimiz günlerde de CHP Gebze ilçe başkanlığını ziyaret ederek partililerle buluşmuş ve adaylığı ile ilgili destek istemişti.

Belediye başkan adayı çıkarmayacak olan CHP’de Erkan Baş’ın desteklenmesi kararıyla birlikte, TİP’in de belediye meclis listesi çıkarması CHP’de tartışmalara ve rahatsızlığa neden oldu.

CHP’liler, belediye başkan adaylığında kendilerinin Erkan Baş’a oy vermeyi düşünürken, TİP’in de belediye meclis listesi çıkarmaması gerektiğini belirterek, “Biz Erkan Baş için oy isterken, Erkan Baş’ın da CHP’li meclis üyeleri için oy istemesini bekliyoruz” şeklinde görüş ifade ediyorlar.

 

TİP’İN MECLİS LİSTESİ İSTANBUL’DAN

 

TİP’in Gebze belediye meclis üyesi listesinde yer alan isimlerin tamamının İstanbul’dan olduğu belirtilirken, listenin büyük bölümünün işçi ve öğrencilerden oluştuğu dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Gebze’yi ziyaret eden Erkan Baş, “Biz seçimi kazandığımızda CHP’li meclis üyeleri de bize muhalefet edecekler” diyerek bu duruma farklı bir bakış açısı getirmişti.

CHP’nin bu seçimlerde belediye başkan adayı çıkarmamasının parti tabanında rahatsızlığa neden olduğu dile getirilirken, bu rahatsızlığın belediye meclis üyesi seçimlerine yansımaması için ilçe örgütü ve meclis üyesi adayları yoğun bir çalışma yürütüyorlar.

AdminAdmin